Selectarea traseelor

În fila „Rute” din ecranul traseelor puteți selecta rutele și puteți efectua una dintre următoarele acțiuni pe rutele selectate:

 • Eliminați rutele selectate

 • Mutați rutele selectate într-un folder

 • Exportați rutele selectate

 • Încărcarea traseelor selectate pe hartă

 • Elimină traseele selectate de pe hartă

Selectarea rutelor este similară cu selectarea punctelor intermediare.

Deschiderea ecranului de selecție

Dacă apăsați butonul „Mai Mult” în partea dreaptă sus a filei „Rute”, un meniu va fi afișat ca în figura de mai jos.

Selectarea rutelor Topo GPS

Meniul mai mult al filei de rute.

Apăsați „Selectați” din meniu pentru a deschide ecranul de selecție. De asemenea, este posibil să deschideți ecranul de selecție apăsând lung pe un element din lista de rute. Elementul respectiv va fi apoi selectat imediat. Un exemplu de ecran de selecție este prezentat mai jos:

Ecran de selectare a traseului Topo GPS

Ecranul de selecție în care puteți selecta rute.

Selectarea traseului

Pentru a selecta o rută, atingeţi un element de rută din ecranul de selecţie. Va apărea o bifă, iar fundalul elementului va deveni gri pentru a indica faptul că este selectat. Un exemplu în care sunt selectate două rute este afișat mai jos:

Două rute selectate Topo GPS

Două rute selectate.

Titlul ecranului de selecție arată câte elemente sunt selectate. Puteţi deselecta o rută atingând una selectată. Dacă doriți să selectați toate rutele din listă, trebuie să apăsați „Toate” în partea stângă sus. Pentru a reveni la ecranul rutelor obișnuite, trebuie să apăsați pe „Anulați”.

Pentru a selecta rapid mai multe rute, puteți apăsa lung pe un element, lăsați degetul pe listă și apoi mergeți în sus sau în jos. În același mod, puteți deselecta rapid mai multe elemente.

Efectuarea unei acțiuni

Dacă ați făcut o selecție, puteți efectua o acțiune cu unul dintre butoanele din bara de instrumente din partea de jos a ecranului. Butoanele barei de instrumente sunt de la stânga la dreapta:

 • Butonul Coș de gunoi: Dacă apăsați acest buton, o fereastră pop-up vă va cere dacă doriți să eliminați rutele selectate de pe dispozitiv (și iCloud dacă este activată). Dacă apăsați pe „Elimină”, rutele selectate vor fi eliminate.

 • Butonul folderului: Dacă apăsați acest buton, se va deschide un ecran cu arborele folderului. Puteți selecta un dosar și rutele selectate vor fi mutate în acest dosar.

 • Butonul de export: Dacă apăsați acest buton, va fi afișată fereastra pop-up de export. În această fereastră pop-up puteți selecta tipul de date care urmează să fie exportate și puteți modifica setările de export. Dacă apăsați „Export” în fereastra pop-up de export, rutele selectate vor fi exportate. O altă fereastră pop-up cu aplicații și acțiuni va fi afișată. Dacă atingeți o aplicație sau o acțiune, rezultatul exportului va fi gestionat de aplicație sau acțiune.

 • Buton hartă: Dacă apăsați acest buton, rutele selectate vor fi încărcate pe hartă. Harta va mări automat rutele selectate și veți reveni pe hartă.

 • Buton Mai multe: Dacă apăsați butonul Mai multe din bara de instrumente de jos, va apărea un meniu din care puteți alege următoarele acțiuni:

  • Eliminați din hartă: Dacă apăsați acest buton, rutele selectate vor fi eliminate de pe hartă.