Planificarea rutelor

Planificarea unui traseu înseamnă crearea unui traseu între mai multe locații pentru un mijloc de transport. Aceste locații sunt numite puncte de rută în Topo GPS. O alternativă la planificarea rutelor este generarea de rute.

Planificatorul de rute poate fi deschis deschizând mai întâi pop-pup de rute (Meniu > Rute). Apoi atingeți elementul „Planificați traseul”. Un exmaple al ecranului planificatorului de rute este prezentat mai jos:

Ecran plan traseu Topo GPS

Planificatorul de rute fără rută planificată.

În partea de jos a ecranului găsiți o suprapunere cu o bară de căutare și mai multe butoane pe care le puteți utiliza pentru a controla planificatorul de rute.

Pentru a mări harta la locația dvs., puteți atinge butonul de poziție din partea stângă jos a suprapunerii.

Pentru a anula o acțiune, trebuie să apăsați butonul „Anulați” (cerc cu săgeată de întoarcere) din planificator. Puteți anula toate acțiunile din planificator până când butonul de anulare devine albastru deschis.

Lângă butonul de anulare, găsiți butonul mai mult (cerc cu puncte). Dacă atingeți butonul Mai multe, va apărea un meniu cu următoarele opțiuni:

  • Schimbați harta: Puteți schimba harta planificatorului cu această opțiune.

  • Adăugați ruta: Aceasta poate fi utilizată pentru a uni o rută salvată la ruta planificată sau pentru a adăuga o rută salvată pe hartă.

  • Căutare: Cu această opțiune puteți crea un punct de rută introducând un nume de locație.

  • Resetare: Aceasta va reseta planificatorul de rute. Traseul planificat și punctele de traseu vor dispărea.

Pentru a salva o rută planificată, trebuie să apăsați butonul „Salvați” din partea dreaptă sus.

Puteți obține mai multe informații despre planificatorul de rute, apăsând „Planner: Drepturi de autor”, în partea stângă sus a ecranului planificatorului de rute.

Mijloace de transport

Pentru a planifica un traseu, verificați mai întâi mijloacele de transport în centrul de jos. În exemplul de mai sus, este setat la „Pieton”. Atingând „Pieton” va apărea un ecran în care puteți schimba mijloacele de transport, de exemplu, cu bicicleta, cu mașina sau pe măsură ce zboară cioara.

Dacă planificați un traseu pe măsură ce cioara zboară sau peste un strat, puteți face acest lucru fără o conexiune la internet. Pentru celelalte moduri de transport este necesară o conexiune la internet, deoarece rutele sunt calculate extern.

Adăugarea punctelor de rută

Pentru a planifica o rută, trebuie să adăugați puncte de rută. Puteți adăuga puncte de rută în trei moduri:

  • Prin introducerea unei locații în bara de căutare a suprapunerii planificatorului de rute.

  • Apăsând lung pe hartă și glisând pictograma în locația dorită.

  • Prin atingerea punctelor intermediare, a markerului de poziție sau a nodurilor dintr-o rețea de noduri.

Dacă ați adăugat cel puțin două puncte de rută, o rută va fi calculată între punctele de rută.

Mai jos sunt discutate câteva exemple de rute de planificare.

Finalizarea planificării traseului

Dacă sunteți gata să planificați un traseu, puteți reveni la harta principală atingând „< Hartă” în partea stângă sus a ecranului. Traseul planificat va fi apoi afișat pe hartă în ecranul principal, dar nu va fi salvat. Dacă atingeți o rută planificată în ecranul principal, veți reveni la planificatorul de rute.

Salvarea rutei planificate

Dacă doriți să salvați o rută planificată, atingeți „Salvați” în partea dreaptă sus a ecranului planificatorului de rute. Va apărea un ecran în care puteți introduce detaliile traseului așa cum este ilustrat mai jos:

Ecran plan traseu Topo GPS

Salvarea unei rute planificate

Puteți introduce titlul, autorul, tipul traseului și descrierea. De asemenea, puteți decide să includeți puncte intermediare care sunt încărcate în prezent pe hartă în traseu. Apoi atingeți „Salvați’pentru a salva ruta planificată. Veți reveni la ecranul principal și harta va fi mărită ruta planificată.