Editarea rutelor

Pentru a edita o rută, deschideți mai întâi ecranul cu detaliile traseului. Apoi atingeți butonul „Editați” în bara de instrumente de jos. Apare o fereastră pop-up după cum puteți vedea în exemplul de mai jos:

Editați detaliile rutei pop-up Topo GPS

Editați opțiunile pop-up ecranul cu detaliile rutei.

În fereastra pop-up de editare puteți alege dintre următoarele opțiuni:

  • Editați textul. Dacă atingeți această opțiune, va apărea un ecran în care puteți edita titlul, detaliile autorului și descrierea.

  • Editați tipul rutei. Dacă atingeți această opțiune, va apărea un ecran în care puteți schimba tipul rutei.

  • Editați piesa. Dacă atingeți această opțiune, ruta va fi încărcată în planificatorul de rute, ceea ce vă permite să modificați pista de traseu.

  • Editați punctele intermediare. Dacă atingeţi această opţiune, punctele intermediare aparţinând rutei vor fi afişate într-un ecran de puncte intermediare. Puteți modifica și elimina punctele intermediare la fel ca în cazul punctelor intermediare normale.

  • Editați setările. Dacă atingeţi această opţiune, puteţi modifica setările unei rute. Puteţi stabili dacă doriţi să activaţi afişarea punctelor intermediare ale unei rute. În plus, puteți activa „Direcția inversă”, care inversează direcția unui traseu.

Editarea traseului

Pentru a schimba traseul unui traseu, deschideți ecranul cu detaliile traseului și atingeți „Editați > Editați piesa”. Alternativ, deschideți planificatorul de rute și atingeți „Mai multe > Adăugați un traseu”. Atingeți o rută din listă cu rute și alegeți „Alăturați-vă la planificator”.

Traseul va fi încărcat în planificatorul de rute așa cum se poate arăta din exemplul de mai sus.

Editarea traseului Traseu Topo GPS

Editarea traseului traseului în planificatorul de rute.

La fel ca în cazul planificării manuale a unui traseu, puteți adăuga, muta, introduce și elimina puncte de rută pentru a modifica ruta. Dacă ați terminat de editat pista de traseu, puteți apăsa „Salvați’pentru a salva rezultatul. Traseul modificat va fi salvat pe o nouă rută, ruta existentă nu va fi modificată. Opțional, puteți elimina traseul inițial mai târziu.

Mai jos vom da următoarele exemple:

Extinderea unui traseu

Pentru a extinde un traseu, mai întâi încărcați ruta în planificatorul de rute, așa cum este explicat mai sus. Apoi atingeți ultimul punct al traseului, astfel încât acesta să devină selectat și verde. Acum puteți adăuga un punct de traseu apăsând lung pe hartă. Va apărea un punct albastru al traseului. Atâta timp cât țineți degetul pe hartă, puteți trage punctul albastru al traseului în locația dorită. Dacă eliberați degetul, o rută va fi trasă de la punctul verde al traseului până la punctul de rută adăugat. Punctul de traseu adăugat va fi selectat și colorat în verde. Un exemplu de extindere a traseului din figura de mai sus este prezentat mai jos.

Extinderea traseului Topo GPS

Traseul este extins până la punctul de rută adăugat.

Acum puteți salva ruta extinsă apăsând „Salvați” în fereastra planificatorului de rute. O rută salvată va fi întotdeauna stocată ca rută nouă.

Scurtarea unui traseu

Pentru a scurta o rută, mai întâi încărcați ruta în planificatorul de rute, așa cum s-a explicat mai sus. Ca exemplu, dorim să scurtăm următorul traseu:

Editarea traseului Traseu Topo GPS

Un traseu care trebuie scurtat.

Vrem să începem traseul în Baylham Stone. Apăsați lung pe traseu pentru a introduce un punct de traseu pe traseu. Când mutați degetul, punctul de traseu se va deplasa pe traseu. Mutați punctul de rută la Baylham Stone și eliberați degetul.

Scurtarea traseului Topo GPS

Punctul verde al traseului este introdus în traseu.

Apoi, trebuie să apăsați lung pe primul punct de rută, trageți-l în partea de jos sau de sus a ecranului și eliberați degetul. Primul punct al traseului va fi eliminat, iar traseul va fi scurtat de la punctul de traseu inserat până la ultimul punct al traseului. Acest lucru este ilustrat în figura de mai jos:

Scurtarea traseului Topo GPS

Primul punct al traseului a fost eliminat și traseul este scurtat.

Acum puteți salva ruta scurtată atingând „Salvați” în partea dreaptă sus.

Înlocuirea unei părți a unui traseu

Pentru a înlocui o parte a unui traseu, încărcați mai întâi ruta în planificatorul de rute, așa cum s-a explicat mai sus.

Ca exemplu, vom schimba acum „Gower Hike”, astfel încât partea de mijloc a traseului să treacă peste „Calea Gower”. Inițial traseul arată după cum urmează:

Înlocuirea pista Topo GPS

Partea de nord a traseului urmează să fie înlocuită.

Dacă doriți să înlocuiți o parte a unui traseu, trebuie să introduceți două puncte de traseu, unul în punctul în care ruta trebuie să devieze și unul în punctul în care abaterea va reveni la ruta inițială. Puteți introduce un punct de traseu apăsând lung pe traseu. Va apărea un punct albastru al traseului pe care îl puteți deplasa de-a lungul traseului până la locația dorită.

Deoarece vrem să schimbăm ruta, astfel încât partea de mijloc să treacă peste „Calea Gower”, am introdus două puncte de traseu în calea Gower, după cum puteți vedea mai jos:

Înlocuirea traseului Topo GPS

Au fost introduse două puncte de rută.

Traseul dintre portocaliu și punctul verde al traseului trebuie modificat. Acum trebuie să introducem un al treilea punct de rută între portocaliu și punctul verde al traseului apăsând lung pe traseu. Rezultatul este prezentat mai jos:

Înlocuirea traseului Topo GPS

Punctul verde al traseului este introdus în traseu.

Apăsând lung pe punctul verde al traseului, îl puteți trage în partea de jos sau în partea de sus a ecranului pentru al elimina. Traseul dintre punctul anterior și următorul va fi recalculat astfel încât să treacă peste „Calea Gower” așa cum se arată mai jos:

Scurtarea traseului Topo GPS

Partea de nord a traseului „Gower Hike” este înlocuită.

Acum puteți salva ruta scurtată apăsând pe „Salvați” în fereastra planificatorului de rute.

Fuzionarea rutelor

Pentru a îmbina rutele, deschideți mai întâi planificatorul de rute. Adăugați o rută la planificator atingând „Mai multe > Adăugați un traseu”. Atingeți ruta dorită și alegeți „Alăturați-vă la planificator”. Repetați pasul anterior pentru a adăuga mai multe rute planificatorului.

Dacă apăsați pe „Salvați” în fereastra planificatorului de rute, ruta salvată va fi combinația tuturor rutelor adăugate.