Routes wijzigen

Als u een route wilt wijzigen, opent u eerst het routedetailsscherm. Tik vervolgens op de knop ‘Wijzig’ in de onderste werkbalk. Er verschijnt een pop-up zoals je kunt zien in het onderstaande voorbeeld:

Pop-up routedetails bewerken Topo GPS

Wijzig pop-up in het routedetailsscherm.

In de wijzig pop-up kunt u kiezen uit de volgende opties:

  • Lijnstijl bewerken. Als je op deze optie tikt, verschijnt er een scherm waarin je een aangepaste lijndikte en -kleur voor de route kunt instellen.

  • Instellingen bewerken. Als je op deze optie tikt, kun je de instellingen van een route wijzigen. U kunt bepalen of u de routepunten van een route wilt weergeven. Verder kun je ‘Omgekeerde richting’ inschakelen, dit keert de richting van een route om.

  • Wijzig waypoints. Als u op deze optie tikt, worden de waypoints die bij de route horen weergegeven in een waypointsscherm. U kunt waypoints aanpassen en verwijderen, net als bij normale waypoints.

  • Track bewerken. Als je op deze optie tikt, wordt de route in de planner geladen waar je de routetrack kunt aanpassen. Dan kun je de route verlengen, de route inkorten of het routespoor op een algemene manier aanpassen.

  • Routetype bewerken. Als je op deze optie tikt, verschijnt er een scherm waarin je het routetype kunt wijzigen. Het is altijd handig om ervoor te zorgen dat je routes het juiste routetype hebben.

  • Wijzig tekst. Als u op deze optie tikt, verschijnt een scherm waarin u de titel, de auteurgegevens en de omschrijving kunt bewerken.