Routes zoeken

In het tabblad ‘Routes’ en ‘Gedeeld’ van het routesscherm kunt u routes zoeken door trefwoorden in te voeren in de zoekbalk en door filters toe te passen. Verder kunt u de routes op verschillende manieren sorteren.

Routes zoeken met trefwoorden

Als u een trefwoord invoert in de zoekbalk bovenaan de lijst met routes, worden alleen routes getoond die het trefwoord in de titel, beschrijving of auteur hebben. Zoeken is hoofdlettergevoelig. Als u in een map zoekt, worden ook alle zoekresultaten in onderliggende mappen weergegeven. Als er een filter wordt toegepast, beperkt de zoekopdracht zich tot de gefilterde route.

Route zoeken Topo GPS

Zoeken op ‘Stone’

Routes sorteren

Onder de map/filterbalk onder de zoekbalk wordt de huidige sorteermethode in het midden weergegeven. Als u op de sorteerknop tikt, kunt u de huidige sorteermethode wijzigen tussen:

 • Aanpasbare volgorde: De routes worden in aanpasbare volgorde gesorteerd. Als u de volgorde niet handmatig hebt gewijzigd, staan de meest recente toegevoegde routes bovenaan.

 • Dichtstbijzijnde: De routes worden gesorteerd op basis van hun afstand van het begin- of eindpunt tot uw huidige locatie, de dichtstbijzijnde is bovenaan.

 • Nieuwste bovenaan: De routes worden gesorteerd op basis van hun aanmaaktijd, de nieuwste staat bovenaan.

 • Langst bovenaan: De routes zijn gesorteerd op lengte, de langste staat bovenaan.

 • Kortste bovenaan: De routes zijn gesorteerd op lengte, de kortste staat bovenaan.

 • Oudste bovenaan: De routes worden gesorteerd op basis van hun aanmaaktijd, de oudste staat bovenaan.

 • Laatst bijgewerkt bovenaan: De routes zijn gesorteerd op het tijdstip waarop ze voor het laatst zijn gewijzigd, de routes die het laatst zijn gewijzigd, staan bovenaan.

 • Minst recent bijgewerkt bovenaan: De routes worden gesorteerd op basis van het tijdstip waarop ze voor het laatst zijn gewijzigd, de routes die het langst geleden zijn gewijzigd, staan bovenaan.

 • Alfabetisch: De routes worden in alfabetische volgorde gesorteerd.

Route sortering Topo GPS

Sorteer routes op afstand tot de huidige locatie.

Routes filteren

Het is ook mogelijk om routes te filteren op locatie en op het type route. Als u een filter wilt inschakelen, tikt u op de filterknop in het routesscherm (net onder de zoekbalk aan de rechterkant). Als het filter is ingeschakeld, heeft de filterknop een blauwe achtergrond, zoals in de onderstaande afbeelding. Als het filter is uitgeschakeld, is alleen de rand van de filterknop blauw, zoals in de bovenstaande afbeelding.

Route ingeschakeld filter Topo GPS

Er is een filter ingeschakeld.

In de afbeelding hierboven ziet u een voorbeeld van een ingeschakeld filter. Onder de zoekbalk aan de linkerkant ziet u een beschrijving van het huidige actieve filter. Hier worden de routes op locatie gefilterd, alleen routes binnen 100 km van de huidige locatie worden getoond. Als u op de filterbeschrijving tikt, kunt u het huidige filter wijzigen. Tik op de filterknop om het filter uit te schakelen.

Om een filter te bewerken, tikt u op de filterknop om het filter in te schakelen. Tik vervolgens op de filterbeschrijving om het huidige filter te wijzigen. Het volgende scherm wordt getoond waarin u het huidige filter kunt wijzigen:

Routefilter aanpassen Topo GPS

Een filter aanpassen.

Filteren op routetype

In het gedeelte ‘Routetype’ kunt u de routes filteren op routetype, zoals bijvoorbeeld ‘Wandelroutes’. Als u kiest voor ‘Alle routes’ worden de routes niet gefilterd op routetype.

Filteren op locatie

In de sectie ‘Begin- of Eindpunt’ kunt u de eigenschappen van het locatiefilter wijzigen. De schuifregelaar kan worden verplaatst om de maximale afstand van het begin- of eintdpunt van een getoonde route tot een bepaald punt te bepalen. Onder de schuifregelaar wordt het punt weergegeven. In het bovenstaande voorbeeld is dit de huidige locatie. Als u erop tikt, kunt u het huidige punt wijzigen in:

 • Overal: er wordt niet op locatie gefilterd.

 • Huidige locatie: Alleen routes binnen een bepaalde afstand van de huidige locatie worden getoond.

 • Zichtbaar deel van de kaart: Alleen routes die zich binnen de grenzen van het momenteel zichtbare deel van de hoofdkaart bevinden, worden weergegeven in het routesscherm.

 • Aangepaste locatie: Als u een aangepaste locatie of coördinaten invoert, worden alleen routes binnen een bepaalde afstand van de ingevoerde locatie weergegeven.

Filteren op routelengte

In de sectie ‘Lengte’ kunt u de minimale en maximale lengte van de gefilterde routes instellen.