Kaarttegels van een route downloaden

Je kunt de kaarttegels van een route downloaden door in het scherm met routegegevens naar beneden te scrollen naar de sectie ‘Tegels op huidige kaart’. De huidige kaart is de kaart die momenteel in het hoofdscherm wordt gebruikt. Als de route niet in het dekkingsgebied van de kaart ligt, wordt het gedeelte ‘Tegels op de huidige kaart’ niet weergegeven. Hieronder wordt een voorbeeld getoond:

Kaarttegels downloaden van een route Topo GPS

Het percentage offline beschikbare kaarttegels geeft het percentage kaarttegels aan dat relevant is voor de route die op uw apparaat zijn opgeslagen. Dit percentage geldt alleen voor de kaart die momenteel zichtbaar is in het kaartscherm. Als het percentage 100% is, betekent dit dat alle kaarttegels die nodig zijn om de route op de kaart weer te geven offline beschikbaar zijn.

Tik op de knop ‘Download’ om de kaarttegels te downloaden. Het wordt aanbevolen om alle kaarttegels op een WiFi-verbinding te downloaden voordat je naar buiten gaat om de route te volgen. In dat geval kunt u er zeker van zijn dat het deel van de kaart dat relevant is voor de route toegankelijk is op alle zoomniveaus, ook als u geen verbinding hebt met internet.

Op de downloadknop wordt een schatting weergegeven van de grootte van de download en de benodigde hoeveelheid opslagruimte.

Als je op de downloadknop hebt getikt, geeft de knop aan hoeveel tegels er nog moeten worden gedownload. Je kunt het downloaden afbreken door op ‘Download stoppen’ te tikken. Als alle kaarttegels die relevant zijn voor de route zijn gedownload, staat op de knop ‘Volledig gedownload’.

Hoewel de berekening van het percentage offline toegankelijk is zeer betrouwbaar, kunt u altijd controleren of de tegels echt offline toegankelijk zijn. Zet het apparaat gewoon in vliegtuigmodus, laad de route op de hoofdkaart en kijk of alle kaarten rondom de route worden weergegeven.