Descărcarea plăcilor de hartă ale unui traseu

Puteți descărca dalele hărții unui traseu derulând în jos în ecranul cu detaliile traseului până la secțiunea „Dale pe harta curentă”. Harta curentă este harta utilizată în prezent în ecranul principal. Dacă traseul nu se află în regiunea de acoperire a hărții, secțiunea „Dale pe harta curentă” nu va fi afișată. Un exemplu este prezentat mai jos:

Descărcarea hărții dalelor unui traseu Topo GPS

Procentul de plăci de hartă accesibile offline indică procentul de plăci de hartă relevante pentru ruta care sunt stocate pe dispozitiv. Acest procent se aplică numai hărții care este vizibilă în prezent pe ecranul hărții. Dacă procentul este 100% înseamnă că toate plăcile de hartă necesare pentru afișarea traseului pe hartă sunt accesibile offline.

Atingeți butonul „Descărcați” pentru a începe descărcarea plăcilor hărții. Este recomandat să descărcați toate plăcile de hartă pe o conexiune WiFi înainte de a merge în aer liber pentru a urma traseul. În acest caz, puteți fi sigur că partea din hartă relevantă pentru traseu este accesibilă pe toate nivelurile de zoom, chiar dacă nu sunteți conectat la internet.

Pe butonul de descărcare este afișată o estimare a dimensiunii descărcării și a cantității necesare de spațiu de stocare.

Dacă ați apăsat butonul de descărcare, butonul va indica cât de multe plăci rămân de descărcat. Puteți renunța la descărcare atingând „Opriți descărcarea”. Dacă toate plăcile de hartă relevante pentru traseu au fost descărcate, butonul va citi „Descărcat complet”.

Deși procentul de calcul accesibil offline este foarte fiabil, puteți verifica întotdeauna dacă plăcile sunt cu adevărat accesibile offline. Doar puneți dispozitivul în modul avion, încărcați ruta pe harta principală și vedeți dacă sunt afișate toate hărțile din jurul traseului.