Direcția busolei

O direcție a busolei este o linie de o anumită lungime dintr-un anumit punct într-o anumită direcție.

Puteți crea sau citi manual direcția busolei utilizând rigla hărții. Acesta este cel mai adesea cel mai rapid mod.

Alternativ, puteți introduce manual direcția busolei sau puteți citi direcția busolei pe un traseu, așa cum este explicat mai jos.

Introducerea manuală a direcției busolei

Pentru a adăuga o direcție a busolei pe hartă, atingeți Meniu > Căutare și selectați fila „Direcție busolă” de deasupra tastaturii.

Ecranul direcției busolei va apărea ca în figura de mai jos:

Introducerea direcției busolei Topo GPS

Ecranul de direcție a busolei.

În ecranul direcției busolei puteți introduce ulterior următoarele lucruri:

  • De la: Aici puteți seta punctul de plecare al direcției busolei. Cel mai adesea este locația dvs. curentă. Dacă atingeţi acest câmp, puteţi introduce o altă locaţie sau coordonate.

  • Distanță: Aici puteți introduce lungimea direcției busolei în unitățile afișate.

  • Unghi: Aici puteți introduce unghiul în raport cu nordul adevărat sau nordul magnetic. Dacă nu introduceți o valoare, se utilizează valoarea direcției în care îndreptați dispozitivul. Această valoare este afișată într-o culoare mai deschisă ca substituent în acest câmp.

  • Nord: Aici puteți seta tipul de nord la care se referă unghiul. Dacă introduceți o citire a unei busole, este posibil să doriți să o setați la nordul magnetic, astfel încât să poată fi aplicată o corecție de declinație magnetică corectă.

  • Descriere: Opțional, puteți adăuga o descriere.

Dacă ați introdus toate valorile, puteți atinge „Salvați”. Direcția busolei va fi salvată și poate fi găsită înapoi în ecranul rutelor. Veți reveni la ecranul principal și direcția busolei va fi afișată ca un traseu pe hartă.

Ca exemplu, acum creăm o direcție de direcție a busolei de 5000 m cu o direcție de 45 de grade față de nordul adevărat. Rezultatul este afișat în figura de mai jos:

Introducerea direcției busolei Topo GPS

O direcție busolă a fost adăugată pe hartă.

Dacă utilizați direcții busolă ar putea fi, de asemenea, util pentru a activa săgeata nordică adevărată. Aceasta este o săgeată de pe ecranul principal care arată direcția nordului adevărat pe hartă.

Direcția în care călătoriți poate fi afișată și pe tabloul de bord.

Găsirea direcției busolei pe un traseu

Pentru a găsi o direcție a busolei, trebuie mai întâi să activați marcajele cursului de rută în setări.

Apoi, puteți planifica un traseu către un punct, de exemplu cu mijloacele de transport „Crow fly”.

Dacă faceți acest lucru și reveniți la ecranul principal, traseul cu direcția busolei este afișat pe hartă. Un exemplu este prezentat mai jos:

Găsirea direcției busolei Topo GPS

Găsirea unei direcții busolă.

În exemplul de mai sus, am planificat un traseu „Crow fly” de la locația noastră actuală până la Dealul Knowle. Markerii cursului de traseu sunt afișați pe traseu. Din acești markeri putem vedea că trebuie să călătorim în grade 80 în raport cu nordul adevărat pentru a ajunge de la locația noastră actuală la Dealul Knowle.