Detalii traseu

Pentru a deschide ecranul cu detaliile traseului, atingeţi curba rutei unei rute încărcate pe hartă în ecranul principal. De asemenea, puteți deschide ecranul cu detaliile rutei apăsând butonul de informații (i) din partea dreaptă a titlului rutei din ecranul rutelor salvate (Meniu > Rute > Rute salvate) și pe ecranul de rute partajate (Meniu > Rute > Rute partajate).

Un exemplu al ecranului cu detaliile traseului este prezentat mai jos.

Detalii traseu Topo GPS

Un exemplu al ecranului cu detaliile traseului.

În partea dreaptă sus a ecranului cu detaliile traseului este afișată o pictogramă a hărții. Dacă atingeți pictograma hărții, traseul va fi încărcat pe harta principală, harta va fi mărită la traseu și veți reveni la ecranul principal. Dacă pe pictograma hărții este afișată o bară oblică, traseul este deja încărcat pe hartă. Dacă atingeți pictograma hărții decupate, veți elimina traseul de pe hartă.

În partea de sus a ecranului cu detaliile traseului este afișată o hartă cu ruta. Săgeata albă de pe linia traseului indică direcția traseului.

Direct sub hartă puteți găsi titlul, tipul traseului, lungimea, durata (dacă traseul este înregistrat), ascensiunea totală (dacă este disponibilă) și autorul. Dacă atingeți acest element, puteți vizualiza informații suplimentare despre traseu.

O descriere și fotografii vor fi afișate dacă sunt prezente. Dacă atingeți o fotografie, aceasta va fi afișată pe ecran complet și puteți naviga prin fotografii glisând fotografiile spre stânga și spre dreapta.

Apoi, dacă este prezent un profil de altitudine/elevație, sunt afișate un profil de pantă, o viteză și un profil de distanță. Puteți atinge aceste profiluri pentru a vizualiza profilul mai detaliat și pentru a obține informații suplimentare despre înălțime, pantă și viteză.

Detalii traseu Topo GPS

Un exemplu din partea de jos a ecranului cu detaliile traseului.

Dacă traseul se află în regiunea de acoperire a hărții principale, secțiunea „Dale pe harta curentă” va apărea ca în figura de mai sus. Aici puteți descărca plăcile hărții unui traseu.

În partea de jos a ecranului găsiți și data și ora ultimei modificări a traseului.

În partea de jos a ecranului cu detalii despre trasee puteți găsi o bară de instrumente cu următoarele butoane:

  • Butoanele «» < «and» >: Cu aceste butoane puteți naviga înapoi și înainte prin detaliile traseului unei colecții de rute.

  • Butonul Coșul de gunoi: Dacă atingeți acest buton, puteți elimina ruta afișată în prezent de pe dispozitiv.

  • Butonul de export: Dacă atingeți acest buton, puteți exporta ruta.

  • Buton Editare: Dacă atingeți acest buton, va fi afișată o fereastră pop-up pe care o puteți utiliza pentru a edita ruta.

Detalii suplimentare ale traseului

Dacă atingeți secțiunea de titlu chiar sub hartă, în ecranul cu detalii despre traseu, se va deschide ecranul suplimentar cu detalii despre traseu. Aici puteți găsi informații suplimentare despre traseu, cum ar fi autorul și informații privind drepturile de autor. Un exemplu este prezentat în figura de mai jos:

Detalii traseu Topo GPS

Un exemplu al ecranului suplimentar cu detalii ale traseului.

În ecranul cu detalii suplimentare ale traseului, este afișată și ora exactă și data începerii și finalizării unei înregistrări. Dacă atingeți unul dintre aceste elemente, este afișat un grafic al distanței față de timp, împreună cu o hartă. Aici puteți citi fiecare marcaj de timp al fiecărui punct de pe un traseu înregistrat. Ora este afișată în fusul orar utilizat pe dispozitiv.

Dacă ați partajat o rută cu Topo GPS, o secțiune specială despre rutele partajate va apărea în ecranul cu detalii suplimentare ale traseului. Aici puteți elimina ruta partajată atingând „Eliminați ruta partajată” și confirmând eliminarea. Alți utilizatori nu mai pot descărca această rută partajată, dar va rămâne stocată pe dispozitiv.

Dacă ați înregistrat traseul pe acest dispozitiv, este afișată și utilizarea bateriei dispozitivului dvs. în timpul înregistrării. Mai ales procentul consumat pe oră ar putea fi util de știut.