Exportarea rutelor

Pentru a exporta o singură rută, deschideți ecranul cu detaliile rutei și atingeți pictograma export din bara de instrumente de jos.

Pentru a exporta mai multe rute, deschideți ecranul rutelor și selectați fila „Rute”. Apoi deschideți ecranul de selectare a rutei atingând Mai multe > Selectați. Selectați rutele și folderele dorite și atingeți pictograma export din bara de instrumente de jos.

După apăsarea pictogramei de export, fereastra pop-up de export va apărea în ambele cazuri, un exemplu este prezentat mai jos:

Export pop-up Topo GPS

Pop-up-ul de export.

În fereastra pop-up de export puteți selecta tipul de date care vor fi exportate atunci când apăsați butonul de export din partea de jos a ferestrei pop-up. Tipul de date exportate poate fi orice combinație a următoarelor:

  • Date geografice: Dacă includeți „Geodata”, va fi exportat un fișier de date care conține ruta (rutele). Formatul fișierului este afișat în subtitrarea elementului geodate. În exemplul de mai sus este gpx. Dacă apăsați setările, puteți modifica formatul de date. Formatele de fișiere acceptate pentru exportul rutelor sunt gpx, gpx.zip, kml, kmz, geojson, geojson.zip.

  • Fotografii: Dacă includeți „Fotografii”, fotografiile rutelor vor fi exportate, de asemenea. Acest articol nu este disponibil în cazul în care acestea sunt fotografii.

  • Hartă: Dacă includeți „Harta”, o hartă a rutelor (rutelor) va fi exportată. Dimensiunea pixelilor hărții este afișată în subtitrare. Puteți modifica dimensiunea pixelilor în setările de export.

După ce ați selectat tipul de date care urmează să fie exportate, puteți apăsa „Export” în partea de jos a ferestrei pop-up de export pentru a exporta rutele. Apoi va apărea un pop-up iOS obișnuit în care puteți alege o aplicație pentru a trimite datele exportate. De exemplu, iMessage pentru a trimite ruta (rutele) unui prieten sau aplicația de fișiere pentru a salva rutele (rutele) în cloud.

Exportați setările

În fereastra pop-up de export puteți modifica, de asemenea, setările de export apăsând butonul „Setări” din partea dreaptă sus a ferestrei pop-up de export. Apoi va apărea următorul ecran:

Ecranul setărilor de export a traseului Topo GPS

Ecranul de setări pentru exportul rutei.

Prima secțiune din ecranul setărilor de export este despre geodate. Aici puteți seta formatul de date al rutelor care urmează să fie exportate. Atingând „Formatul datelor de rută”, puteți alege între gpx, kml și geojson. Puteți decide dacă doriți să comprimați datele. Dacă activați compresia, fișierul geodata exportat va fi comprimat zip. Dimensiunea fișierului va fi mult mai mică decât fără compresie, de aceea vă recomandăm să activați compresia.

Secțiunile rămase tratează harta (imaginea) care poate fi exportată. Puteți decide formatul de fișier al imaginii hărții (png, jpg sau pdf). Puteți seta lățimea și înălțimea pixelilor dorite cu glisoarele. De asemenea, pentru a genera o hartă, uneori plăcile de hartă trebuie descărcate. Puteți determina dacă doriți să permiteți descărcări celulare ale plăcilor de hartă.

Exportarea tuturor rutelor

Pentru a exporta toate rutele stocate pe dispozitivul dvs., deschideți ecranul rutelor și selectați fila „Rute”. Asigurați-vă că filtrul nu este activ (butonul de filtrare are o margine albastră). Accesați folderul rutelor rădăcină, astfel încât „Toate rutele” să fie afișat sub bara de căutare. Asigurați-vă că bara de căutare este goală. Apoi deschideți ecranul de selectare a rutei atingând Mai multe > Selectați. Apăsați „Toate” în partea stângă sus pentru a selecta toate rutele și folderele. Apoi atingeți pictograma de export din bara de instrumente de jos pentru a deschide fereastra pop-up de export. Selectați tipul de date care urmează să fie exportate în fereastra pop-up de export și apăsați „Export”.