Importarea rutelor

În această secțiune este explicat cum să importați un traseu dintr-un fișier geodata, dintr-un URL și cum să importați rute partajate de utilizatorii Topo GPS.

Importul rutelor din fișierele geodate

Este posibil să importați rute în Topo GPS în următoarele formate de fișiere: gpx, kml/kmz, geojson și fișiere de urmărire explorator ozi (plt). Fișierele de aceste tipuri pot fi, de asemenea, importate dacă sunt comprimate într-un fișier zip.

Pentru a importa o rută, puteți încerca să atingeți o pictogramă de fișier. Cel mai adesea va apărea un selector de aplicații. Uneori trebuie să parcurgeți lista de aplicații sau să atingeți Mai multe pentru a găsi „Topo GPS”. Apoi, trebuie să atingeți „Deschideți cu GPS Topo” sau „Copiere la Topo GPS” și fișierul va fi importat în Topo GPS.

Alternativ, puteți atinge Meniu > Mai multe > Import fișier. Apoi, aplicația de fișiere va fi deschisă. Aici puteți selecta un spațiu de stocare în cloud, cum ar fi iCloud, Dropbox, OneDrive sau Google Drive. Apoi, puteți naviga prin fișierele dvs. și puteți selecta fișierele pe care doriți să le importați.

Dacă rutele au fost importate cu succes, veți reveni la ecranul principal, iar harta va fi mărită la rutele importate. Traseele importate vor fi salvate pe dispozitivul dvs. și pot fi găsite înapoi în ecranul rutelor.

Cum se importă un fișier geodata din iMessage este explicat într-o secțiune separată.

Importarea rutei de la url

Dacă apăsați lung pe o adresă URL într-un fișier de date geografice, îl puteți copia pe placa de pastă. Apoi deschideți ecranul rutelor și selectați fila „Rute”. Atingeți „Mai multe > Import URL” pentru a deschide ecranul de import URL. Aici puteți lipi adresa URL. Apoi atingeți „Import” pentru a importa adresa URL.

Dacă rutele au fost importate cu succes, veți reveni la ecranul principal, iar harta va fi mărită la rutele importate. Rutele importate vor fi salvate pe dispozitivul dvs. și pot fi găsite înapoi în fila „Rute” a ecranului de rute.

Importul rutelor partajate de utilizatorii GPS Topo

Pentru a importa rute partajate de alți utilizatori GPS Topo, deschideți mai întâi fereastra pop-up a rutelor (Meniu > Rute). Apoi atingeți elementul „Rute partajate”. Ecranul de rute partajate va fi deschis ca în exemplul de mai jos:

Importul rutei partajate Topo GPS

Ecranul rutelor partajate.

Ecranul rute partajate afișează rutele care sunt stocate pe serverul GPS Topo și partajate de alți utilizatori GPS Topo. Puteți căuta, filtra și sorta aceste rute la fel cum puteți cu rutele salvate. Aplicarea unui filtru vă poate ajuta să găsiți, de exemplu, trasee pentru biciclete în apropierea locației dvs. curente, ca în exemplul de mai jos:

Importul rutei partajate Topo GPS

Căutați trasee de biciclete cu o lungime minimă de 10 km în jurul locației dvs. actuale.

Dacă atingeți un titlu de rută în listă, acesta va fi importat imediat și veți reveni la ecranul principal. Puteți atinge mult timp pe un element sau atingeți „Selectați” în partea dreaptă sus pentru a intra în modul de selecție. Apoi puteți selecta mai multe rute și le puteți importa simultan.

Dacă atingeți butonul info (i) de lângă o rută, se va deschide ecranul cu detaliile rutei unei rute partajate. Uneori va dura câteva secunde înainte ca toate datele de traseu să fie descărcate. Un exemplu este prezentat mai jos.

Detalii traseu ecran traseu partajat Topo GPS

Ecranul cu detaliile traseului unui traseu partajat.

Puteți utiliza < «(previous) and» > butoanele „” (următoare) din bara de instrumente de jos pentru a naviga prin lista de rute partajate. Dacă doriți să importați o anumită rută, puteți atinge butonul „Import” din partea dreaptă sus.