Stiluri

În secțiunea „Stiluri” a setărilor puteți seta aspectul hărții, liniile de înregistrare, plan și traseu. Mai mult, puteți determina aspectul markerului de poziție.

Hartă

Puteți seta stilul hărții în Topo GPS la „Normal” sau „Întuneric”. Stilul normal are culori deschise. Un exemplu de stil de hartă întunecată este prezentat mai jos:

Întuneric harta Topo GPS

Stilul hărții întunecate.

Dacă utilizați GPS Topo în timpul nopții, ar putea fi mai bine să setați stilul hărții la „Întuneric”. Harta este apoi mult mai întunecată, ceea ce face mai ușor pentru ochii tăi să privească pe ecran. Legenda hărții este adaptată și pentru modul întunecat. Vă recomandăm să combinați setarea stilului hărții „Întunecate” cu setarea de afișare a modului „Întunecat” a dispozitivului. Apoi, de asemenea, toate elementele de interfață vor avea un fundal întunecat.

De asemenea, este posibil să schimbați stilul hărții direct pe ecranul principal prin Meniu> Hărți. Atingeți „schimbați harta întunecată/lumină” în fereastra pop-up care apare.

Înregistrați, planificați și trasee

Pentru a schimba culoarea liniei de înregistrare, plan sau traseu, atingeți elementul corespunzător din secțiunea „Stiluri” a setărilor. Va apărea un ecran în care puteți seta proprietățile liniei.

Dacă atingeți linii de rută, veți vedea că există 10 linii de traseu diferite. Prima linie de traseu este pentru prima rută încărcată pe hartă, a doua pentru a doua rută încărcată etc.

Ca exemplu, vom arăta acum mai jos ecranul în care puteți modifica proprietățile liniei traseului înregistrat:

Poziție marcator Topo GPS

Modificarea proprietăților liniei de înregistrare.

Puteți schimba culoarea utilizând glisorul Roșu/Verde/Albastru. De asemenea, este posibil să schimbați culoarea folosind un selector de culoare atingând „Alegeți culoarea” sub glisoare. Glisorul de transparență determină cât de transparent este linia. Un pic de transparență vă permite să vedeți harta din spatele liniei de traseu.

Marcator de poziție

Markerul de poziție implicit are o culoare roșie. Pentru vizibilitate, ar putea fi mai bine să schimbați uneori culoarea markerului de poziție. Atingeți marcatorul de poziție din secțiunea „Stiluri” a setărilor. Va fi afișat un ecran cu markeri de poziție alternativi disponibili. Dacă atingeți un marker de poziție, acesta va fi modificat.

Mai jos vedeți un exemplu de hartă cu un marker de poziție purpuriu:

Poziție marcator Topo GPS

Markerul de poziție a fost setat la violet