Stijlen

In de sectie ‘Stijlen’ van de instellingen kunt u het uiterlijk van de record-, plan- en routelijnen instellen. Bovendien kunt u het uiterlijk van de positiemarker bepalen.

Kaart

U kunt de kaartstijl in Topo GPS instellen op ‘Normaal’ of ‘Donker’. De normale stijl heeft lichte kleuren. Een voorbeeld van de donkere kaartstijl wordt hieronder weergegeven:

Donkere kaart Topo GPS

De donkere kaartstijl.

Als u’s nachts Topo GPS gebruikt, is het misschien beter om de kaartstijl in te stellen op ‘Dark’. De kaart is dan veel donkerder, waardoor je ogen gemakkelijker op het scherm kunnen kijken. De legenda van de kaart is ook aangepast voor de donkere modus. We raden u aan om de instelling ‘Donkere’ kaartstijl te combineren met de weergave-instelling ‘Donker’ van uw apparaat. Dan hebben ook alle interface-elementen een donkere achtergrond.

Het is ook mogelijk om de kaartstijl rechtstreeks op het hoofdscherm te wijzigen via Menu > Kaarten. Tik op ‘overschakelen naar donker/lichte kaart’ in de pop-up die verschijnt.

Opname-, plan-, en routelijnen

Als u de kleur van de opname-, plan- of de routelijn wilt wijzigen, tikt u op het overeenkomstige item in het gedeelte ‘Stijlen’ van de instellingen. Er verschijnt een scherm waarin u de eigenschappen van de lijn kunt instellen.

Als u op routelijnen tikt, zult u zien dat er 10 verschillende routelijnen zijn. De eerste route lijn is voor de eerste geladen route op de kaart, de tweede voor de tweede geladen route, enz.

Als voorbeeld laten we nu hieronder het scherm zien waarin uw de lijneigenschappen van de opgenomen route kunt wijzigen:

Positiemarker Topo GPS

De eigenschappen van de opnamelijn wijzigen.

Je kunt de kleur wijzigen met de rood/groen/blauwe schuifregelaar. Het is ook mogelijk om de kleur te wijzigen met behulp van een kleurkiezer door op ‘Kies kleur’ onder de schuifregelaars te tikken. De transparantieschuifregelaar bepaalt hoe transparant de lijn is. Door een beetje transparantie kun je de kaart achter de routelijn zien.

Positiemarker

De standaardpositiemarker heeft een rode kleur. Voor zichtbaarheid is het misschien beter om soms de kleur van de positiemarker te wijzigen. Tik op de positiemarker in het gedeelte ‘Stijlen’ van de instellingen. Er wordt een scherm weergegeven met beschikbare alternatieve positiemarkers. Als u op een positiemarkers tikt, wordt deze gewijzigd.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een kaart met een paarse positiemarker:

Positiemarker Topo GPS

De positiemarker is ingesteld op paars.