Locația dvs.

Locația dvs. este afișată pe hartă cu marcatorul de poziție:

Poziție Topo GPS

Marcatorul de poziție

Dacă stați nemișcat, marcatorul de poziție indică direcția în care îndreptați dispozitivul. Dacă vă deplasați, marcatorul de poziție indică direcția în care vă deplasați.

Săgeata din bara de stare de lângă pictograma bateriei indică faptul că serviciile de localizare sunt utilizate în prezent. Acest lucru poate provoca un consum mai rapid al bateriei decât de obicei. Prin urmare, acordați atenție nivelului bateriei atunci când utilizați Topo GPS.

Pictograma de marcare a poziției implicită este roșie, o puteți schimba în altă culoare prin Meniu > Mai multe > Setări > Stiluri> Poziție. Acest lucru ar putea crește vizibilitatea marcatorului de poziție pe hartă.

Pentru a centra harta pe locația dvs., atingeți butonul central din partea stângă a tabloului de bord.

Ecranul locației curente

Dacă atingeți marcatorul de poziție, va apărea ecranul locației curente. De asemenea, puteți deschide acest ecran apăsând lung pe butonul de poziție de pe tabloul de bord.

Ecranul locației curente afișează detalii despre locația dvs. curentă. În ecranul locației curente, puteți salva locația curentă într-un punct intermediar și puteți exporta locația curentă cu butoanele din bara de instrumente de jos. Un exemplu al ecranului locației curente este afișat mai jos:

Locatia curenta ecran Topo GPS

Ecranul locației curente (partea superioară).

În ecranul cu informații despre locație găsiți ulterior următoarele informații:

 • Hartă: O hartă a împrejurimilor locației dvs. curente. De asemenea, puteți mări și muta această hartă.

 • Coordonate: Coordonatele locației dvs. curente în diferite formate. Puteți modifica sistemele de coordonate afișate atingând elementul. Dacă apăsați lung pe o coordonată, o puteți selecta, apoi apăsați pe „Share” pentru a partaja coordonatele în format textual.

 • Adresa: Adresa aproximativă a locației dvs. Dacă mutați această adresă va fi actualizată automat. Dacă apăsați lung pe adresa pe care o puteți selecta și partaja. Dacă apăsați „Editați” puteți dezactiva căutarea automată a adreselor în ecranul locației curente.

 • Precizia locației: Precizia determinării locației. Această precizie înseamnă că locația dvs. adevărată are o probabilitate mare de a fi în interiorul unui cerc cu o rază egală cu precizia. Dacă semnalul GPS este bun, precizia locației este de 5 m sau mai puțin.

 • Altitudine: Altitudinea curentă a dispozitivului deasupra geoidului WGS84 cu precizia.

 • Viteză: Viteza curentă a dispozitivului.

 • Curs: Direcția care respectă nordul adevărat în care dispozitivul se mișcă.

 • Poziția dispozitivului: direcția față de nordul real în care este îndreptat dispozitivul.

 • Timestamp: Ora exactă la care a fost obținută locația afișată.

Schimbarea ecranului locației curente

Atingând „Editați” în partea dreaptă sus a ecranului locației curente, puteți edita ordinea elementelor care apar în ecranul locației curente.

Prin tragerea mânerelor din partea dreaptă ordinea elementelor poate fi modificată.

Atingând „Tipuri de coordonate afişate”, tipurile de coordonate afişate pot fi setate astfel încât să fie afişate doar sistemele de coordonate care vă interesează.

Salvarea locației curente

Atingând „Salvează” în partea dreaptă jos a ecranului locației curente, puteți salva poziția curentă ca punct intermediar. Punctul intermediar va primi un titlu pe baza setărilor pe care le puteți modifica atingând „Editați > Titlu punct intermediar” în ecranul locației curente. Titlul automat al punctului intermediar poate fi setat la:

 • Ora: Ora curentă

 • Data și ora: Data și ora curente

 • Număr (următor:..) : Un număr. Dacă apăsați „Resetare”, acesta va fi resetat la 1. Această setare este utilă dacă doriți să salvați locația de mai multe ori și să numărați punctele intermediare.

Dacă apăsați pe „Salvați”, poziția dvs. curentă va fi salvată imediat ca punct intermediar și adăugată pe hartă. O fereastră pop-up va arăta că punctul intermediar a fost salvat cu succes, după cum puteți vedea în figura de mai jos:

Salvarea locației curente ca punct de referință Topo GPS

Salvarea locației curente ca punct intermediar.

Crearea unui punct intermediar pe locația curentă

Atingând „Creare punct de referință” în bara de instrumente de jos a ecranului locației curente, puteți crea un punct intermediar la locația curentă. Diferența dintre atingerea „Salvare” este că este mai lentă, dar acum va apărea un ecran de creare a punctelor intermediare în care puteți introduce titlul, descrierea și schimba pictograma. Acesta este același ecran care apare atunci când creați un punct intermediar de pe hartă.

Partajarea locației curente

Prin apăsarea butonului „Share” în partea stângă jos a ecranului locației curente, puteți partaja locația. O fereastră pop-up de export va apărea exact ca ceea ce se întâmplă la exportul punctelor intermediare.

Acțiuni rapide ale locației curente

Dacă apăsați lung pe pictograma marcatorului de poziție, va apărea un ecran de acțiuni rapide.

Locatia curenta actiuni rapide Topo GPS

Acțiunile rapide pentru locația dvs. curentă.

În ecranul de acțiuni rapide pentru locația curentă puteți alege să vizualizați detaliile, să partajați locația curentă, să creați un punct intermediar la locația dvs. curentă sau să salvați locația curentă ca punct intermediar.