Exportarea punctelor intermediare

Pentru a exporta un singur punct intermediar, deschideți ecranul cu detaliile punctului intermediar și atingeți pictograma de export din bara de instrumente de jos.

Pentru a exporta mai multe puncte intermediare, deschideţi ecranul punctelor intermediare (Meniu > Puncte intermediare). Apoi deschideți ecranul de selectare a punctului intermediar atingând Mai multe > Selectați. Ar putea fi util să aplicați filtre și/sau un termen de căutare. Selectați punctele intermediare și folderele dorite și atingeți pictograma de export din bara de instrumente de jos.

Pentru a exporta punctele intermediare încărcate în partea vizibilă curentă a ecranului hărţii principale, atingeţi Meniu > Hărţi > Export elemente vizibile. Rețineți că, de asemenea, puteți exporta rute dacă acestea sunt afișate pe hartă.

După apăsarea butonului de export, fereastra pop-up de export va apărea în toate cazurile, un exemplu este prezentat mai jos:

Export pop-up Topo GPS

Pop-up-ul de export.

În fereastra pop-up de export puteți selecta tipul de date care vor fi exportate. Tipul de date exportate poate fi orice combinație a următoarelor:

  • Date geografice: Dacă includeți „Geodata”, un fișier de date care conține punctul (punctele) intermediar va fi exportat. Formatul fișierului este afișat în subtitrarea elementului geodate. În exemplul de mai sus este gpx.zip. Dacă apăsați setările, puteți modifica formatul de date. Formatele de fișiere acceptate pentru exportul punctelor intermediare sunt gpx, gpx.zip, kml, kmz, geojson, geojson.zip, csv și csv.zip. Dacă alegeți geojson sau csv, puteți alege, de asemenea, sistemul de referință spațială (tip de coordonate) în setările de export.

  • Fotografii: Dacă includeți „Fotografii”, fotografiile punctului (punctelor) vor fi exportate, de asemenea. Acest articol nu este disponibil dacă nu există fotografii. Dacă ați activat compresia în setările de export, fotografiile sunt incluse în fișierul zip sau fișierul kmz.

  • Hartă: Dacă includeți „Harta”, o hartă a punctului (punctelor) intermediar (e) va fi exportată. Dimensiunea pixelilor hărții și formatul de date sunt afișate în subtitrare. Puteți modifica dimensiunea pixelilor și formatul de date în setările de export. Dacă activați comutatorul „Adnotați harta”, puteți desena observații pe hartă înainte de a partaja harta exportată.

După ce ați selectat tipul de date care urmează să fie exportate, puteți apăsa „Export” în partea de jos a ferestrei pop-up de export pentru a exporta punctul (punctele) de referință. Apoi va apărea un pop-up iOS obișnuit în care puteți alege o aplicație pentru a trimite datele exportate. De exemplu, iMessage pentru a trimite punctul intermediar unui prieten sau aplicația fișiere pentru a salva punctul intermediar în cloud.

Exportați setările

În fereastra pop-up de export puteți modifica, de asemenea, setările de export apăsând butonul „Setări” din partea dreaptă sus a ferestrei pop-up de export.

Prima secțiune din ecranul setărilor de export este despre geodate. Aici puteți seta formatul de date al punctului (punctelor) de referință care urmează să fie exportate. Atingând „Formatul datelor punctului de referință” puteți alege între gpx, kml, csv și geojson. Puteți decide dacă doriți să comprimați datele. Dacă activați compresia, fișierul geodata exportat va fi comprimat zip. Dimensiunea fișierului va fi mult mai mică decât fără compresie.

Dacă exportați în csv sau geojson, puteți alege, de asemenea, sistemul de referință spațială (sistemul de coordonate) care va fi utilizat în datele exportate.

Secțiunile rămase tratează harta (imaginea) care poate fi exportată. Puteți alege formatul de imagine al hărții exportate. Puteți alege între jpg, png și pdf. Puteți seta lățimea și înălțimea pixelilor dorite cu glisoarele. Pentru a genera o hartă, uneori plăcile de hartă trebuie descărcate. Puteți determina dacă doriți să permiteți descărcări celulare ale plăcilor de hartă.

Exportarea tuturor punctelor intermediare

Pentru a exporta toate punctele intermediare stocate pe dispozitiv, deschideţi ecranul punctelor intermediare (Meniu > Puncte intermediare). Asigurați-vă că filtrul nu este activ (butonul de filtrare are o margine albastră). Accesați folderul punct de referință rădăcină, astfel încât „Toate punctele de parcurs” să fie afișate sub bara de căutare. Asigurați-vă că bara de căutare este goală. Apoi deschideți ecranul de selectare a punctului intermediar atingând Mai multe > Selectați. Apăsați „Toate” în partea stângă sus pentru a selecta toate punctele de parcurs și folderele. Apoi atingeți pictograma de export din bara de instrumente de jos pentru a deschide fereastra pop-up de export. Selectați tipul de date care urmează să fie exportate în fereastra pop-up de export și apăsați „Export”.