Căutarea punctelor intermediare

În ecranul Waypoints (Meniu > Puncte intermediare) puteți căuta puncte intermediare introducând cuvinte cheie în bara de căutare și aplicând filtre. În plus, puteți sorta punctele intermediare în diferite moduri.

Căutarea punctelor intermediare cu cuvinte cheie

Dacă introduceți un cuvânt cheie în bara de căutare din partea de sus a ecranului waypoins vor fi afișate numai punctele intermediare care au cuvântul cheie în titlu, descriere, stradă, oraș, provincie, cod de țară ISO cu două caractere sau cod poștal. Căutarea este insensibilă la majuscule. Dacă căutați într-un dosar, vor fi afișate și toate rezultatele căutării în folderele descendente. Dacă se aplică un filtru, căutarea se va limita la punctele intermediare filtrate.

Mai jos este prezentat un exemplu în care „piatră” a fost introdusă în bara de căutare. Numai punctul intermediar „Stonehenge” este afișat.

Punct de referință sortare Topo GPS

Căutarea punctelor intermediare cu cuvântul cheie „piatră”.

Sortarea punctelor intermediare

Sub bara de folder/filtru de sub bara de căutare, metoda de sortare curentă este afișată în mijloc. Dacă atingeți butonul de sortare, puteți modifica metoda de sortare curentă între:

 • Comandă personalizabilă: Punctele intermediare sunt sortate în ordine personalizabilă. Dacă nu ați modificat comanda manual, cele mai recente puncte intermediare adăugate sunt pe partea de sus.

 • Cel mai apropiat în partea de sus: Punctele intermediare sunt sortate în funcție de distanța lor față de locația dvs. curentă, cea mai apropiată este în partea de sus.

 • Cele mai noi pe partea de sus: Punctele intermediare sunt sortate în funcție de timpul lor de creare, cel mai nou este pe partea de sus.

 • Cele mai vechi pe partea de sus: Punctele intermediare sunt sortate în funcție de timpul lor de creație, cel mai vechi este pe partea de sus.

 • Cel mai recent actualizat în partea de sus: Punctele intermediare sunt sortate în funcție de momentul la care au fost modificate ultima dată, punctul de referință care a fost schimbat cel mai recent este pe partea de sus.

 • Cel mai puțin recent actualizat în partea de sus: Punctele intermediare sunt sortate în funcție de momentul la care au fost modificate ultima dată, punctul de referință care a fost schimbat cel mai mult timp în urmă este pe partea de sus.

 • Alfabetic: Punctele intermediare sunt sortate în ordine alfabetică.

Punct de referință sortare Topo GPS

Sortarea punctelor intermediare pe distanța până la locația curentă.

Filtrarea punctelor intermediare

De asemenea, este posibil să filtrați punctele intermediare pe locație și pe tipul de pictogramă. Pentru a activa un filtru, atingeți butonul de filtrare din ecranul punctelor intermediare (chiar sub bara de căutare din partea dreaptă). Dacă filtrul este activat, butonul de filtrare are un fundal albastru, ca în figura de mai jos. Dacă filtrul este dezactivat, numai marginea butonului de filtrare este albastră, ca în figura de mai sus.

Punct de referință activat filtru Topo GPS

Un filtru este activat.

În figura de mai sus vedeți un exemplu de filtru activat. Sub bara de căutare din partea stângă vedeți o descriere a filtrului activ în prezent. Aici punctele intermediare sunt filtrate în funcție de locație, sunt afișate doar punctele intermediare din 10 km de locația curentă. Dacă atingeţi descrierea filtrului, puteţi modifica filtrul curent. Pentru a dezactiva filtrul, atingeți butonul de filtrare.

Filtrarea în funcție de locație

Pentru a filtra punctele intermediare în locație, atingeți butonul de filtrare pentru a activa filtrul. Apoi atingeți descrierea filtrului pentru a modifica filtrul curent. Următorul ecran va fi afișat în care puteți schimba filtrul curent:

Filtru punct de referință modificarea Topo GPS

Modificarea unui filtru.

În secțiunea „Locația punctului de referință” puteți modifica proprietățile filtrului de locație. În exemplul de mai sus, acesta este setat la „Toate punctele intermediare la 10 km de locația dvs. curentă”. Glisorul poate fi mutat pentru a determina distanța maximă a punctelor intermediare afișate la un anumit punct. Sub cursor, punctul este afișat. Dacă îl atingeți, puteți schimba punctul curent în:

 • Peste tot: Nu există filtrare pe locație.

 • Locația curentă: Sunt afișate numai punctele intermediare aflate la o anumită distanță față de locația curentă.

 • În zona selectată: va fi afișată o hartă, pe care o puteți muta și mări în zona dorită. Numai punctele intermediare din zona afișată pe hartă sunt afișate în ecranul punctelor intermediare.

 • Parte vizibilă a hărții: Numai punctele intermediare care se află în limitele părții vizibile în prezent a hărții principale sunt afișate în ecranul punctelor intermediare. În constrast la filtrul „În zona selectată”, acesta este un filtru dinamic. Se schimbă dacă schimbați poziția hărții în ecranul principal.

 • Locație personalizată: Dacă introduceți o locație personalizată sau coordonate sunt afișate numai punctele intermediare la o anumită distanță de locația introdusă.

Dacă alegeți „În zona selectată”, va fi afișată o hartă, pe care o puteți derula și mări pentru a determina zona. Un exemplu este prezentat mai jos:

Căutare punct de referință Topo GPS

Setarea unui filtru „În zona selectată”.

Dacă acest filtru este aplicat, numai punctele intermediare din zona selectată din ecranul „Editare filtru” vor fi afișate în ecranul punctului intermediar ca în exemplul de mai jos:

Căutare punct de referință Topo GPS

Sunt afişate numai punctele intermediare dintr-o zonă selectată.

Filtrarea pe pictogramă

Pentru a filtra punctele intermediare de pe pictogramă, atingeți butonul de filtrare din ecranul punctelor intermediare pentru a activa un filtru. Apoi atingeți descrierea filtrului pentru a modifica filtrul curent. Apoi, în partea de jos a ecranului de editare a filtrului, activați filtrarea pe pictograma:

Căutare punct de referință Topo GPS

Filtrarea pe pictogramă este activată.

În figura de mai sus, filtrarea pe pictogramă este activată. Icoana a fost setată pe „Monument antic”. Pentru a modifica această pictogramă specifică, atingeți pictograma. Apoi, ecranul pictogramelor punctului intermediar va fi deschis din care puteți selecta o altă pictogramă.

Când aplicați o filtrare pe pictogramă, numai punctele intermediare cu o anumită pictogramă vor fi afișate în ecranul punctelor intermediare, ca în figura de mai jos. Acolo vedeți doar puncte intermediare cu pictograma „Monument antic”. Pentru a indica faptul că un filtru de pictograme este activ, pictograma pe care este filtrată este afișată sub bara de căutare din stânga descrierii filtrului.

Căutare punct de referință Topo GPS

Filtrarea punctelor intermediare pe pictograma „Monument antic”.