Een route plannen van uw huidige locatie naar een punt

U kunt op verschillende manieren een route plannen van uw huidige locatie naar een punt.

Plannen vanaf de huidige locatie naar een punt op de kaart

Als u een route wilt plannen vanaf uw huidige locatie naar een punt op de kaart, kunt u het snelst lang op de kaart drukken. Er verschijnt een icoon dat u naar de gewenste locatie kunt slepen. Als u uw vinger loslaat, verschijnt het waypointaanmaakscherm. Scroll omlaag in dit scherm om het routeplan gedeelte te bekijken, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Routeplan scherm Topo GPS

Een route plannen naar een punt op de kaart.

Onder de planknop ziet u het huidige vervoermiddel. Als u erop tikt, kunt u het veranderen in het gewenste vervoermiddel. Naast de planknop ziet u een overzichtskaart met de huidige locatie en het punt. Als u op de knop ‘Plan’ tikt, wordt er een route gepland vanaf uw huidige locatie naar het punt en keert u terug naar het hoofdscherm zoals u kunt zien in de onderstaande afbeelding:

Routeplan scherm Topo GPS

Er werd een route gepland vanaf uw huidige locatie naar een punt op de kaart.

Als u op de routecurve tikt, wordt de routeplanner geopend. Daar kunt u tikken op Meer > Reset om de geplande route te verwijderen, of ‘Bewaar’ om deze op te slaan.

Plannen van de huidige locatie naar een waypoint

Als u een route wilt plannen vanaf uw huidige locatie naar een waypoint, opent u eerst het waypointdetailsscherm door bijvoorbeeld op een waypoint te tikken dat op de kaart is geladen. Scroll vervolgens naar beneden in het waypointdetailsscherm naar het plangedeelte. Controleer het vervoermiddel en tik op ‘Plan’ om een route te plannen vanaf uw huidige locatie naar het waypoint, zoals in het bovenstaande voorbeeld.

Plannen vanaf huidige locatie door een locatienaam in te voeren

Het is mogelijk om een route vanaf de huidige locatie te plannen door een locatienaam in te voeren in het scherm van de routeplanner.

U kunt ook tikken op Menu > Zoeken > Adres en voer een locatie in de zoekbalk in. Tik in de zoekresultaten die worden weergegeven op de infoknop om meer informatie over een zoekresultaat weer te geven. Scroll omlaag naar het gedeelte Plan. Controleer het vervoermiddel en tik op ‘Plan’ om een route te plannen vanaf uw huidige locatie naar het zoekresultaat, zoals in het bovenstaande voorbeeld.

Planning van de huidige locatie naar een coördinaat

Als u een route wilt plannen van uw huidige locatie naar coördinaten, voert u eerst de coördinaten in via Menu > Zoeken > Coördinaten. Ga dan terug naar de kaart, tik op het gemaakte waypoint en plan de route zoals hierboven uitgelegd.