Een route plannen door de naam van een locatie in te voeren

Om een route te plannen door de naam van een locatie in te voeren, opent u eerst de routeplanner. Als er al een route gepland is, tikt u op Meer > Reset om de planner te resetten.

Als u op de zoekbalk in de overlay van de routeplanner tikt, verschijnt er een scherm waarin u het startpunt en de bestemming kunt invoeren. Hieronder ziet u een voorbeeld:

Route plannen naar locatie Topo GPS

Scherm waarin u een startpunt en een bestemming kunt invoeren.

Uw huidige locatie wordt automatisch ingevuld als startpunt, u hoeft alleen maar de bestemming in te voeren. Als u een ander startpunt wilt gebruiken, voert u een andere locatie in het veld ‘Van: ‘in. Als voorbeeld gaan we nu ‘Liessel’ invoeren als onze bestemming:

Route plannen naar locatie Topo GPS

De bestemming ‘Liessel’ is ingevoerd.

Als u nu rechtsboven op ‘Plan’ tikt of op de locatie in de lijst met zoekresultaten tikt, gaat u terug naar het planscherm en wordt er een voetgangersroute gepland vanaf je huidige locatie naar ‘Sommersham’ zoals u kunt zien in het onderstaande voorbeeld:

Route plannen naar locatie Topo GPS

Een route gepland vanaf uw huidige locatie naar ‘Liessel.

In de routeplanner worden de bestemming en het beginpunt van de geplande route weergegeven, zoals u kunt zien in de afbeelding hierboven. Als u er op tikt, kunt u deze wijzigen. Verder wordt de lengte van de route getoond. Als u op de lengte tikt, wordt de kaart ingezoomd op de geplande route. Ook het aantal hoogtemeters wordt weergegeven, als u erop tikt, kunt u een hoogteprofiel van de geplande route bekijken.

Als u rechtsboven op ‘Bewaar’ drukt, kun je de geplande route opslaan.

Als u de route niet wilt opslaan, kunt u linksboven op ‘< ‘Kaart drukken om terug te keren naar het hoofdscherm. De geplande route is dan ook zichtbaar op de kaart, zoals in het onderstaande voorbeeld:

Route plannen naar locatie Topo GPS

De geplande route wordt weergegeven in het hoofdscherm.

Als u in het hoofdscherm op de routelijn van een geplande route tikt, gaat u terug naar de routeplanner.