Een route plannen via het fietsknooppuntennetwerk

Een fietsknooppuntennetwerk is een verzameling genummerde knooppunten met de verbindingen ertussen. Op de locatie van een knooppunt is een bord met het knooppuntnummer geplaatst. Het toont ook de richting naar de nabijgelegen knooppunten. De verbindingen zijn ook gemarkeerd met borden. Een fietsknooppuntennetwerk zorgt voor een eenvoudige navigatie, omdat een route kan worden beschreven door de knooppunten.

Fietsknooppuntennetwerken zijn te vinden in Nederland, België en Duitsland.

Om een route via een fietsknooppuntennetwerk te plannen, laadt u eerst het fietsknooppuntennetwerk op de kaart via Menu > Lagen > Fietsknooppunten. Tik vervolgens op een fietsknooppunt en kies ‘voor Plan route’.

U kunt ook de routeplanner openen en het vervoermiddel instellen op ‘Fiets (knooppunten)’.

Tik vervolgens op de gewenste fietsknooppunten om een route te plannen. Hieronder ziet u een voorbeeld:

Scherm routeplan Topo GPS

Een route plannen via het fietsknooppuntennetwerk.

De route wordt gepland op je apparaat, daarom heeft u geen internetverbinding nodig voor het plannen van routes via een fietsknooppuntnetwerk.

Net als bij routeplanning door handmatig routepunten op de kaart te aan te maken, is het ook mogelijk om routepunten te verplaatsen, in te voegen en te verwijderen

Als u lang op een verbinding tussen de knooppunten drukt, kunt u ook een routepunt toevoegen aan een verbinding.

In de overlay van de routeplanner kun je de lijst zien van de knooppunten die u moet volgen. U kunt deze lijst naar links en rechts schuiven.

Als u klaar bent met het plannen van een route kun je op ‘Opslaan’ drukken om de route op te slaan. Als je op ‘< Kaart’ tikt, wordt de route niet opgeslagen. U keert terug naar het hoofdscherm en de kaart zoomt naar de geplande route.

Scherm routeplan Topo GPS

De geplande fietsknooppuntenroute op het hoofdscherm.