Vientireitit

Jos haluat viedä yhden reitin, avaa reitin tiedot -näyttö ja napauta työkalurivin vientikuvaketta.

Jos haluat viedä useita reittejä, avaa reitit-näyttö ja valitse Reitit-välilehti. Avaa sitten reitinvalintanäyttö napauttamalla Lisää > Valitse. Valitse haluamasi reitit ja kansiot ja napauta työkalurivin vientikuvaketta.

Kun olet painanut vientikuvaketta, molemmissa tapauksissa näkyy vientiponnahdusikkuna, alla on esimerkki:

Vie popup Topo GPS

Vienti pop-up.

Vienti-ponnahdusikkunassa voit valita sellaiset tiedot, jotka viedään, kun painat ponnahdusikkunan alaosassa olevaa vientipainiketta. Viedyt tiedot voivat olla mikä tahansa seuraavista yhdistelmistä:

  • Geodata: Jos sisällytetään ”Geodata”, reitin (reitit) sisältävä datatiedosto viedään. Tiedostomuoto näkyy geodata-kohteen alaotsikossa. Yllä olevassa esimerkissä se on gpx. Jos painat asetuksia , voit muuttaa datamuotoa. Tuetut tiedostomuodot vientiä varten ovat gpx, gpx.zip, kml, kmz, geojson, geojson.zip.

  • Kuvat: Jos sisällytetään ”Kuvat”, myös reittien valokuvat viedään. Tämä kohde ei ole käytettävissä, jos ne eivät ole valokuvia.

  • Kartta: Jos lisäät ”Kartta”, reiteistä (reiteistä) viedään kartta. Kartan pikselikoko näkyy tekstityksen yhteydessä. Voit muuttaa pikselikokoa vientiasetuksissa.

Kun olet valinnut vietävät tiedot, voit viedä reitin (reitit) painamalla vientiponnahdusikkunan alaosassa Vie. Tällöin ilmestyy tavallinen iOS-ponnahdusikkuna, jossa voit valita sovelluksen, johon viedyt tiedot lähetetään. Esimerkiksi iMessage lähettää reitin kaverille tai tiedostosovellus, jolla reitit tallennetaan pilvessä.

Vie asetukset

Vientiponnahdusikkunassa voit myös muuttaa vientiasetuksia painamalla vientiponnahdusikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-painiketta. Sitten näyttöön tulee seuraava näyttö:

Reitin vientiasetusten näyttö Topo GPS

Reitin viennin asetukset -näytössä.

Vientiasetusten näytön ensimmäinen osa koskee geodataa. Tässä voit määrittää vietävien reittipisteiden tietomuodon. Napauttamalla ’Reittitietojen muoto’ voit valita gpx-, kml- ja geojson-väliltä. Voit päättää, haluatko pakata tiedot. Jos otat pakkauksen käyttöön, viety geodata-tiedosto pakataan zip-tiedostoon. Tiedoston koko on paljon pienempi kuin ilman pakkausta, joten suosittelemme, että otat pakkauksen käyttöön.

Jäljellä olevat osat käsittelevät karttaa (kuva), joka voidaan viedä. Voit asettaa halutun pikselin leveyden ja korkeuden liukusäätimillä. Myös kartan luomiseen on joskus ladattava karttalaatat. Voit määrittää, haluatko sallia karttaruutujen matkapuhelinverkon lataukset.

Kaikkien reittien vieminen

Jos haluat viedä kaikki laitteellesi tallennetut reitit, avaa reitit-näyttö ja valitse Reitit-välilehti. Varmista, että suodatin ei ole aktiivinen (suodatinpainikkeen reuna on sininen). Siirry juurireitit-kansioon niin, että ’Kaikki reitit’ näkyy hakupalkin alapuolella. Varmista, että hakupalkki on tyhjä. Avaa sitten reitinvalintanäyttö napauttamalla Lisää > Valitse. Valitse kaikki reitit ja kansiot painamalla ”Kaikki” vasemmassa yläkulmassa. Avaa vientiponnahdusikkuna napauttamalla työkalurivin vientikuvaketta. Valitse viennin ponnahdusikkunassa vietävät tiedot ja paina Vie.