Reitin karttaruutujen lataaminen

Voit ladata reitin karttalaatat vierittämällä alaspäin reitin tietonäytössä kohtaan ”Laatat nykyisellä kartalla”. Nykyinen kartta on päänäytössä tällä hetkellä käytetty kartta. Jos reitti ei sijaitse kartan peittoalueella, ”Laatat nykyisellä kartalla” -osaa ei näytetä. Esimerkki on esitetty alla:

Topo GPS -reitin karttalaattojen lataaminen

Offline-käytettävissä olevien karttaruutujen prosenttiosuus ilmaisee laitteellesi tallennetun reitin kannalta merkityksellisten karttaruutujen prosenttiosuuden. Tämä prosenttiosuus koskee vain karttanäytössä tällä hetkellä näkyvää karttaa. Jos prosenttiosuus on 100%, se tarkoittaa, että kaikki karttaruudut, jotka ovat tarpeen reitin näyttämiseksi kartalla, ovat käytettävissä offline-tilassa.

Aloita karttaruutujen lataaminen napauttamalla Lataa-painiketta. On suositeltavaa ladata kaikki karttaruudut WiFi-yhteyteen ennen kuin lähdet ulkoilemaan reittiä seuraamaan. Tällöin voit olla varma, että reitin kannalta merkityksellinen kartan osa on käytettävissä kaikilla zoomaustasoilla, vaikka et olisikaan yhteydessä internetiin.

Latauspainikkeessa näytetään arvio latauksen koosta ja vaaditusta tallennustilasta.

Jos olet napauttanut latauspainiketta, painike ilmoittaa, kuinka paljon laattoja on vielä ladattava. Voit keskeyttää lataamisen napauttamalla Lopeta lataus. Jos kaikki reittiin liittyvät karttalaatat on ladattu, painike lukee ”Ladattu kokonaan”.

Vaikka offline-käytettävissä oleva prosenttiosuus on erittäin luotettava, voit aina tarkistaa, ovatko laatat todella käytettävissä offline-tilassa. Aseta laite vain lentokonetilaan, lataa reitti pääkartalle ja katso, näytetäkö kaikki reitin ympärillä olevat kartat.