Kompassin suunta

Kompassin suunta on tietyn pituinen polku tietystä pisteestä tiettyyn suuntaan.

Voit luoda tai lukea kompassin suunnan manuaalisesti kartan hallitsijalla. Tämä on useimmiten nopein tapa.

Vaihtoehtoisesti voit syöttää kompassin suunnan manuaalisesti, tai lukea :ref:`kompassin suunnan reitillä <ss-compass-direction-route>`alla kuvatulla tavalla.

Kompassin suunnan löytäminen

Jos haluat lisätä kartalle kompassin suunnan, napauta Valikko > Haku ja valitse näppäimistön yläpuolella oleva välilehti Kompassin suunta.

Kompassin suunnanäyttö näkyy alla olevassa kuvassa:

Kompassin suunnan syöttäminen Topo GPS

Kompassin suunnanäyttö.

Kompassin suunnanäytössä voit lisätä seuraavat kentät:

  • Alkaen: Tässä voit asettaa kompassin suunnan lähtöpisteen. Useimmiten se on nykyinen sijaintisi. Jos napautat tätä kenttää, voit syöttää toisen sijainnin tai koordinaatit.

  • Etäisyys: Tässä voit syöttää kompassin suunnan pituuden näytettävissä yksiköissä.

  • Kulma: Tässä voit syöttää kulman suhteessa todelliseen pohjoiseen tai magneettiseen pohjoiseen. Jos et anna arvoa, käytetään laitteen osoitussuunnan arvoa. Tämä arvo näkyy vaaleammalla värillä tämän kentän paikkamerkinä.

  • Pohjoinen: Täällä voit asettaa millaisen pohjoisen, johon kulma viittaa. Jos kirjoitat kompassin lukeman, sinun kannattaa asettaa se magneettiseen pohjoiseen, jotta voidaan tehdä oikea magneettinen deklinaatio korjaus.

  • Kuvaus: Vaihtoehtoisesti voit lisätä kuvauksen.

Jos olet syöttänyt kaikki arvot, voit napauttaa Tallenna. Kompassin suunta tallennetaan, ja se löytyy takaisin reittien näytöstä. Palaat päänäytölle ja kompassin suunta näkyy reittinä kartalla.

Esimerkkinä luomme nyt kompassin suunnan 5000 m, jonka suunta on 45 astetta suhteessa todelliseen pohjoiseen. Tulos näkyy alla olevassa kuvassa:

Kompassin suunnan syöttäminen Topo GPS

Karttaan lisättiin kompassin suunta.

Jos käytät kompassin suuntaa, voi olla myös hyödyllistä ottaa käyttöön todellinen pohjoinen nuoli. Tämä on päänäytön nuoli, joka näyttää kartalta todellisen pohjoisen suunnan.

Myös se suunta, jossa matkustat , voidaan näyttää kojelaudassa.

Kompassin suunnan löytäminen

Kompassin suunnan löytämiseksi sinun on ensin otettava käyttöön reittikurssimerkit asetuksissa.

Sitten voit suunnitella reitin pisteeseen, esimerkiksi kuljetus tarkoittaa ”Crow fly”.

Jos näin tehdään ja palaat päänäytölle, reitti kompassin suunnalla näkyy kartalla. Alla on esimerkki:

Kompassin suunnan löytäminen Topo GPS

Kompassin suunnan löytäminen.

Yllä olevassa esimerkissä olemme suunnitelleet ”Crow fly” -reittiä nykyisestä sijainnistamme Knowle Hill -kukkulalle. Reittikurssin merkit näkyvät reitillä. Näistä merkeistä voimme nähdä, että meidän on matkustettava 80 asteessa suhteessa todelliseen pohjoiseen päästäksemme nykyisestä sijainnistamme Knowle Hillille.