Kamera

Jos napautat Valikko > Kamera, kamera avataan. Jos otat valokuvan, reittipiste luodaan nykyiseen sijaintiin. Kuva lisätään reittipisteeseen ja se voidaan näyttää avaamalla reittipisteen tiedot -näyttö.

Valokuvan pikselikoko voidaan asettaa asetuksen -osiossa.</ref>

Kuva tallennetaan myös kuvakirjastoosi, jos annat Topo GPS:lle pääsyn valokuvakirjaston valituille valokuville (iOS-asetukset > Topo GPS > Kuvat). Topo GPS:ään tallennettu kuva on aina kopio alkuperäisestä. Jos poistat kuvan Topo GPS -laitteesta, sitä ei poisteta kuvakirjastostasi. Ja myös jos poistat valokuvan kuvakirjastostasi, sitä ei poisteta Topo GPS: stä.

Topo GPS: ään ja valokuvakirjastoon tallennettu kuva sisältää sijainnin ja suunnan, jossa kuva on otettu EXIF-metatiedoissa versiosta 7.8.0 alkaen. Jos haluat tarkastella valokuvan ottettua suuntaa, avaa ensin reittipisteen tiedot -näyttö. Napauta sitten valokuvaa nähdäksesi sen tarkemmin. Voit tarkastella suuntaa kartalla napauttamalla alapalkin info-painiketta.

Jos tallennat reittiä, voit sisällyttää reittipisteet reitin valokuviin. Jos tallennat tallennetun reitin, varmista, että ”Sisällytä reittipisteitä” -asetus on ”Lähellä reititystä”. Sitten kaikki reittipisteet, joissa on valokuvia, jotka on ladattu kartalle ja jotka ovat lähellä reittiä, sisällytetään tallennettuun reittiin.