Lastausreitit

Jos haluat ladata reitin kartalle, sinun on ensin napautettava reittipainiketta kojelaudassa tai Valikko > Reitit avataksesi reitit-ponnahdusikkunan. Napauta sitten Tallennetut reitit -kohtaa avataksesi tallennetut reitit -näytön. Tallennetut reitit -näyttö sisältää kaikki reitit, jotka tallennetaan paikallisesti laitteellesi.

Alla näkyy esimerkki tallennetuista reiteistä -näytöstä:

Reitit näyttö Topo GPS

Esimerkki Tallennetut reitit -näytöstä.

Tallennetut reitit -näytössä näkyy luettelo reiteistä. Yllä olevassa esimerkissä on kolme reittiä.

Suoraan reittien otsikoiden alapuolelta näet reittityypin ja reitin pituuden. Jos reitti tallennetaan, myös kesto näytetään. Myös nykyisen sijaintisi etäisyys reitin alku- tai loppupisteeseen näytetään.

Jos haluat ladata reitin kartalle, sinun on napautettava ensisijaisen reitin otsikkoa.

Esimerkkinä lataamme nyt luettelon viimeisen reitin. Tulos on esitetty alla olevassa kuvassa.

Kuormausreitti Topo GPS

Karttaan on ladattu reitti.

Kartta liikkuu ja zoomaa automaattisesti niin, että koko reitti näkyy kartalla. Sininen viiva osoittaa reitin. Valkoiset nuolet sinisellä viivalla osoittavat reitin suunnan. Reittiviivan pyöreät etäisyysmerkit kertovat reitillä reitin etäisyyden.

Kojelaudan oikeassa yläkulmassa oleva pituus ilmaisee kaikkien karttaan ladattujen reittien pituuksien summan. Tätä varten käytetään symbolia ”rte”. Jos olet paikalla reitillä, sen sijaan näytetään etiketti ”dtg” (etäisyys mennä). Se osoittaa etäisyyden reitin loppuun.

Jos haluat nähdä reitin tarkemmin, voit zoomata karttaa.

Jos seuraat reittiä, voit saada ilmoituksen, kun poistut vahingossa seuraamasi reitiltä. Tämä on hyödyllistä, koska huomaat ajoissa, että olet menossa väärään suuntaan. Tätä varten sinun on otettava käyttöön vaihtoehto ”Ilmoitukset - Poikkea reittivaroituksesta” Topo GPS -asetuksissa. Seuraavaksi sinun on sallittava Topo GPS lähettää ilmoituksia laitteen asetuksissa. Suosittelemme myös tallent amaan reittisi, jotta saat myös ilmoituksen, kun sovellus on taustalla. Ilmoitukset lähetetään vain kerran, jos poikkeat yli 25 metrin reitiltä.

Jos napautat reittilinjaa päänäytössä tai tiedot (i) -painiketta tallennettujen reittien näytön oikealla puolella, reitin tiedot -näyttö avautuu. Reitin tiedot -näytössä on lisätietoja reitistä, kuten otsikko, kuvaus ja korkeusprofiili.

Voit muuttaa reittiviivan väriä, leveyttä ja läpinäkyvyyttä re itin tiedot -näyt össä napauttamalla Muokkaa > Muokkaa viivatyyliä.

Jos avaat reitit -näytön uudelleen, näet, että ladattu reitti on saanut harmaan taustavärin, kuten alla olevassa esimerkissä:

Reitin kuormitus Topo GPS

Reittinäytössä näkyy, että viimeinen reitti on ladattu kartalle.

Harmaa taustaväri reittien näytössä osoittaa, että reitti ladataan tällä hetkellä kartalle.

Kartalle on myös mahdollista ladata useita reittejä. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat yhdistää tai vertailla eri reittejä. Jos napautat reittinäytössä toista reittiä, se lisätään kartalle, aivan kuten ensimmäinen ladattu reitti. Reittiviivan väri on erilainen kuin ensimmäinen reitti.

On myös mahdollista ladata useita reittejä kerralla. Ota valintanäyttö käyttöön napauttamalla reittiä pitkään reitit -näytössä. Valitse sitten haluamasi reitit ja napauta karttakuvaketta alareunassa olevasta työkalurivistä.

Seuraavassa osassa kerrotaan, miten reitti poistetaan kartalta.