Reittien tuottaminen

Oletetaan, että haluat kävellä tai pyöräillä tietyn pituisen edestakaisen reitin tietystä pisteestä. Reitin voisi yrittää suunnitella, ja kokeilemalla ja erehdyksellä päädyt todennäköisesti mukavaan halutun pituiseen edestakaiseen reittiin. Tällaisessa tilanteessa saattaa kuitenkin olla paljon helpompaa antaa Topo GPS: n luoda reitti sinulle.

Reitin luominen on edestakaisen reitin automaattinen luominen. Ainoat tulot ovat lähtökohta, haluttu pituus ja kuljetusvälineet.

Reitin luominen, avaa ensin reitit ponnahdusikkuna. Napauta sitten kohdetta ’Luo reitti’. Reitin luontinäyttö avataan ja reitti luodaan välittömästi, kuten alla olevassa esimerkissä:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Reitin sukupolven näyttö, jossa on luotu reitti.

Luotu reitti näkyy kartalla.

Kartan vihreä kohta on reitin alku- ja päätepiste. Painamalla pitkään vihreää pistettä, voit vetää sen toiseen paikkaan kartalla. Heti uudesta paikasta syntyy uusi reitti.

Pohjan liukusäädin määrittää reitin halutun pituuden. Jos siirrät liukusäädintä, luodaan uusi reitti. Haluttu pituus näkyy liukusäätimen oikealla puolella. Haluttu ja todellinen pituus, eivät aina vastaa täsmälleen. Luodun reitin todellinen pituus näkyy liukusäätimen yläpuolella. Todellisen pituuden vieressä näet reitin kokonaisnousun. Jos napautat sitä, voit tarkastella luodun reitin korkeusprofiilia.

Liukusäätimen alapuolella on kuljetusvälinepainike. Yllä olevassa esimerkissä se on asetettu ”Jalankulkija”. Jos napautat tätä painiketta, voit vaihtaa kuljetusvälineeksi esimerkiksi ’Polkupyörä’.

Alareunassa on ”Luo” -painike. Jos napautat sitä, luot uuden reitin. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat luoda toisen reitin, mutta et halua muuttaa lähtökohtaa tai haluttua pituutta.

Alla olevassa esimerkissä olemme naputtaneet ”Luo painike” luodaksemme uuden reitin samasta pisteestä:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Toinen reitti syntyy.

Selvästi juuri luotu reitti on erilainen kuin ensimmäinen reitti. Painamalla useita kertoja luontipainiketta voit luoda reittejä, kunnes löydät haluamasi reitin.

Esimerkkinä muutamme nyt halutun pituuden 50 kilometriin. Uusi pidempi reitti luodaan, kuten alla olevasta esimerkistä näet:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Syntyy reitti, jonka haluttu pituus on 50 kilometriä.

Jos napautat ’Tallenna’ reitin luontinäytön oikeassa yläkulmassa, luotu reitti tallennetaan laitteellesi, ladataan kartalle ja palaat päänäyttöön. Alla näet yllä olevien esimerkkien viimeksi luodun reitin tallentamisen tuloksen:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Luotu reitti tallennettiin ja ladattiin pääkartalle.