Tuontireitit

Tässä osiossa kerrotaan, miten reitti tuodaan geodata-tiedostosta, URL-osoitteesta.

Reittien tuominen geodata-tiedostoista

On mahdollista tuoda reittejä Topo GPS: ssä seuraavissa tiedostomuodoissa: gpx, kml/kmz, geojson ja ozi explorer -raitatiedostot (plt). Tämäntyyppisiä tiedostoja voidaan tuoda myös, jos ne on pakattu zip-tiedostoon.

Voit tuoda reitin, jota voit yrittää napauttaa tiedostokuvaketta. Useimmiten sovelluksen poimija tulee näkyviin. Joskus sinun on selattava sovellusluetteloa tai napauta Lisää löytääksesi Topo GPS. Napauta sitten ’Avaa Topo GPS’ tai ’Kopioi Topo GPS’, ja tiedosto tuodaan Topo GPS -järjestelmään.

Vaihtoehtoisesti voit napauttaa Valikko > Lisää > Tuo tiedosto. Sitten tiedostot -sovellus avataan. Täällä voit valita pilvitallennustilan, kuten iCloud, Dropbox, OneDrive tai Google Drive. Sitten voit selata tiedostojasi ja valita tuotavat tiedostot.

Jos reitit tuotiin onnistuneesti, palaat päänäyttöön, ja kartta zoomataan tuotuihin reitteihin. Tuodut reitit tallennetaan laitteellesi ja ne löytyvät takaisin reitit -näytöstä.

Geodata-tiedoston tuominen iMessagesta selitetään erillisessä osassa.

Reitin tuominen URL-osoitteesta

Jos painat pitkään geodata-tiedoston URL-osoitetta, voit kopioida sen taittopöydälle. Avaa sitten reitit-näyttö ja valitse välilehti ’Reititit’. Avaa URL-tuontinäyttö napauttamalla Lisää > Tuo URL-osoite. Täällä voit liittää URL-osoitteen. Tuo sitten URL-osoite napauttamalla ”Tuo”.

Jos reitit on tuotu onnistuneesti, palaat päänäyttöön ja kartta zoomataan tuotuihin reitteihin. Tuodut reitit tallennetaan laitteeseesi, ja ne löytyvät :ref:`reitit-näytön <sec-routes-screen>`Reitit-välilehdestä.

Topo-GPS-käyttäjien yhteisten reittien tuominen

Jos haluat tuoda muiden Topo GPS-käyttäjien jakamia reittejä, avaa ensin reitit-ponnahdusikkuna (Valikko > Reitit). Napauta sitten kohdetta ’Jaetut reitit’. Jaetut reitit -näyttö avataan alla olevan esimerkin mukaisesti:

Jaetun reitin tuominen Topo GPS

Jaetut reitit -näyttö.

Jaetut reitit -näytössä näkyvät reitit, jotka on tallennettu Topo-GPS-palvelimelle ja jotka ovat muiden Topon GPS-käyttäjien jakamia. Voit etsiä, :ref:`suodattaa <ss-route-filter>`ja :ref:`lajitella <ss-route-sort>`näitä reittejä aivan kuten tallennettujen reittien avulla. Suodattimen avulla voit löytää esimerkiksi polkupyöräreitit nykyisen sijaintisi läheisyydestä, kuten alla olevassa esimerkissä:

Jaetun reitin tuominen Topo GPS

Etsiminen polkupyöräreitit minimaalinen 10 km pituus noin nykyisen sijaintisi.

Jos napautat reitin otsikkoa luettelossa, se tuodaan välittömästi ja palaat päänäyttöön. Voit napauttaa kohdetta pitkään tai siirtyä valintatilaan napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ”Valitse”. Sitten voit valita useita reittejä ja tuoda ne kerralla.

Jos napautat reitin vieressä olevaa tietopainiketta (i), jaetun reitin reittitiedot-näyttö avataan. Joskus kestää muutaman sekunnin ennen kuin kaikki reittitiedot ladataan. Alla on esimerkki.

Reitin tiedot näytön jaettu reitti Topo GPS

Reitin tiedot jaetun reitin näytöstä.

Voit < ’(previous) and’ > selata jaettujen reittien luetteloa alareunassa olevilla ’’ (seuraava) painikkeilla. Jos haluat tuoda tietyn reitin, voit napauttaa oikeassa yläkulmassa olevaa ”Tuo” -painiketta.