Reittien ja reittipisteiden synkronointi iCloudin kanssa

Reitit ja reittipisteet voidaan synkronoida automaattisesti iCloudin kanssa Topo GPS:ssä. Näin kaikki reitit ja reittipisteet ovat käytettävissä kaikilla laitteillasi. Tällä on kaksi etua:

  • Mukavuus: Suunnittelet esimerkiksi vaellusta iPadillasi. Jos tallennat kyseisen reitin, se on käytettävissä iPhonessa muutamassa sekunnissa. Voit mennä ulkona iPhonen kanssa kävelemään suunniteltua reittiä. Jos tallennat reitin iPhonelle ja tallennat sen, kun se on valmis, tallennettu reitti on käytettävissä myös iPadissa. Näin ollen voit tarkastella tallennettua reittiä iPadilla.

  • Varmuuskopiointi: Synkronoinnin avulla kopio kaikista reiteistä ja reittipisteistä tehdään iCloudissa. Jos poistat Topo GPS:n tai jos laitteesi irtoaa, reitit ja reittipisteet eivät katoa.

Pakolliset asetukset

Jos haluat ottaa iCloud-reittien ja reittipisteen synkronoinnin käyttöön, sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet.

Ensin sinun on oltava kirjautuneena iCloudiin (Asetukset > iCloud). Jos haluat synkronoida laitteiden välillä, näiden laitteiden pitäisi käyttää samaa iCloud-tiliä.

Seuraavaksi sinun on otettava käyttöön kaikissa laitteissa iOS-asetus: Tili > iCloud > Topo GPS, kuten alla olevassa kuvassa:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

Jos haluat synkronoida reitit ja reittipisteet iCloudin kanssa, iOS-asetuksen iCloud > Topo GPS pitäisi olla käytössä.

Lopuksi sinun on otettava käyttöön Topo GPS -asetus (Valikko > Lisää > Asetukset) Reitit ja reittipisteet - Synkronoi iCloudin kanssa alla esitetyllä tavalla:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

Jos haluat synkronoida reitit ja reittipisteet iCloudin kanssa, Valikko > Lisää > Asetukset > Reitit ja reittipisteet - Synkronoi iCloudin kanssa pitäisi olla käytössä.

Automaattinen synkronointi

Jos asetukset ovat oikein, ei tarvita enää toimia, synkronointi tapahtuu täysin automaattisesti. Kaikki reittien ja reittipisteiden muutokset lähetetään iCloudiin, kun se on mahdollista. Jos laite havaitsee muutoksia iCloudissa, ne suoritetaan välittömästi.

Alla näet esimerkin iCloud-synkronoinnista iPhonen ja iPadin kanssa. Ensimmäinen ”Tallennetut reitit’ -näyttö iPhonessa:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

” Tallennetut reitit’ iPhonessa.

iCloud-synkronoinnin ansiosta iPadin tallennetut reitit -näyttö sisältää täsmälleen samat reitit samassa järjestyksessä kuin iPhone, kuten alla näet:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

iPadin tallennetut reitit -näyttö sisältää täsmälleen samat reitit kuin iPhone iCloud-synkronoinnin vuoksi.

Prosentti synkronoitu iCloudin kanssa

Jos haluat nähdä iCloudin kanssa synkronoitujen reittien tai reittipisteiden prosenttiosuuden, siirry reittipisteiden tai reittien näyttöön. Vedä lista reittipisteillä tai reiteillä alaspäin. Yläosassa näkyy iCloudin kanssa synkronoitujen kohteiden prosenttiosuus, kuten alla olevassa esimerkissä näkyy:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

iCloud-synkronoinnin tiedot

Jos otat iCloud-synkronoinnin käyttöön, reitit ja reittipisteet tallennetaan edelleen paikallisesti laitteellesi. Näin varmistetaan, että reitit ja reittipisteet pysyvät aina käytettävissä, jopa ilman internetyhteyttä ja jos iCloud ei ole tavoitettavissa.

Jos synkronointi on käytössä, kopio kaikista reiteistä ja reittipisteistä (vastaavilla valokuvilla) tehdään iCloudissa.

Oletetaan, että sinulla on useita laitteita, jotka sisältävät useita reittejä ja reittipisteitä. Ota nyt käyttöön iCloud-synkronointi kaikissa näissä laitteissa. Jokaisella laitteella kaikkien reittien ja reittipisteiden yhdistelmä on nyt käytettävissä. Jos samanlaisia reittejä oli saatavilla eri laitteilla, voi käydä niin, että jotkin reitit näkyvät reittien näytössä useita kertoja synkronoinnin jälkeen. Voit poistaa nämä kaksoiskappaleet manuaalisesti, ja tämä on tehtävä vain kerran.

Jos poistat reitin tai reittipisteen laitteesta, ne poistetaan myös iCloudista ja kaikista muista laitteista automaattisesti.

Jos muokkaat reittiä tai reittipistettä yhdellä laitteella ja samalla myös toisella, synkronointiristiriita voi ilmetä. Topo GPS sitten aina synkronoi viimeksi muokattua reittiä eikä anna varoitusta.

Nopeus, jolla reitit ja reittipisteet synkronoidaan ja tulevat saataville muille laitteille, riippuu verkkoyhteyden laadusta ja akun tasosta. Hyvissä olosuhteissa reitti/reittipiste on käytettävissä toisella laitteella 10 sekunnin kuluessa, mutta joskus se voi kestää kauemmin.

Jos avaat reitit/reittipisteiden näytön, kaikki muut kuin synkronoidut muutokset synkronoidaan. Avaamalla reitit/reittipisteiden näytön voit pakottaa synkronoinnin.

Jos haluat synkronoida reitit ja reittipisteet matkapuhelinverkossa (muista, että tämä voi johtaa lisääntyneeseen dataliikenteeseen ja akun käyttöön), sinun on otettava käyttöön Topo GPS -asetus: Synkronoi iCloudin kanssa - Käytä matkaviestinverkkoa. Myös iOS-asetukset iCloud > Käytä mobiilidataa pitäisi olla käytössä.

Reitit ja reittipisteet, jotka on synkronoitu iCloudin kanssa, ovat käytettävissä vain Topo GPS -sovelluksessa iCloud-tilisi kanssa. Muita iCloud-tilejä käyttävät henkilöt ja Topo GPS:n kehittäjät eivät näe reittiäsi ja reittipisteitäsi. Et löydä reittejä iCloud Drivessa.

iCloud-synkronoinnin poistaminen käytöstä

Jos et enää halua synkronoida reittejä ja reittipisteitä iCloudin kanssa, voit poistaa synkronoinnin käytöstä Topo GPS -asetuksissa. Jos poistat iCloud-synkronoinnin käytöstä, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, kuten alla näkyy:

Reitit ja reittipisteet synkronoivat iCloudin

Jos poistat iCloud-synkronoinnin käytöstä, sinulta kysytään, haluatko poistaa kaikki reitit ja reittipisteet iCloudista vai pitää ne iCloudissa.

Sinun on valittava, haluatko säilyttää tai poistaa kaikki reitit ja reittipisteet iCloudista. Molemmissa tapauksissa kaikki reitit ja reittipisteet säilytetään paikallisesti laitteellasi. Paikallisesti mitään reittejä ja reittipisteitä ei poisteta.

  • Pidä: Reitit ja reittipisteet säilytetään iCloudissa, ja synkronointi muiden mahdollisten laitteiden kautta voi jatkua normaalisti.

  • Poista: Kaikki reitit ja reittipisteet poistetaan iCloudista. Muissa mahdollisissa laitteissa, joissa iCloud-synkronointi on edelleen käytössä, näyttöön tulee hälytys. Tämä hälytys kertoo käyttäjälle, että kaikki sen reitit ja reittipisteet on poistettu iCloudista. Hälytys näyttää vaihtoehdot. Käyttäjä voisi päättää poistaa kaikki reitit/reittipisteet paikallisesti. Tai synkronoida kaikki paikallisesti tallennetut reitit iCloudin avulla.