Reittipisteiden tuominen

Reittipisteitä on mahdollista tuoda Topo GPS: ssä seuraavissa tiedostomuodoissa: gpx, kml/kmz, csv, geojson, jpeg, heic ja heif. Useita tämäntyyppisiä tiedostoja voidaan myös tuoda kerralla, jos ne pakataan zip-tiedostona. Jos tiedostot on järjestetty kansioihin zip-tiedostossa, tämä kansiorakenne tuodaan myös ja näkyy reittipisteiden näytössä.

Kuvat jpeg/heic/heif -muodossa tuodaan vain, jos ne sisältävät sijainnin EXIF-metatiedoissa. Jokaiselle valokuvalle luodaan reittipiste sen sijaintiin ja valokuva lisätään reittipisteeseen. Jos haluat tuoda useita valokuvia kerralla, luo ensin zip-tiedosto, lisää valokuvat ja tuo sitten tämä zip-tiedosto.

Jos haluat tuoda reittipisteitä, voit yrittää napauttaa tiedostokuvaketta. Useimmiten sovelluksen poimija tulee näkyviin. Sitten sinun on valittava ”Avaa Topo GPS” tai ”Kopioi Topo GPS” ja tiedosto tuodaan Topo GPS: ssä.

Vaihtoehtoisesti voit tuoda tiedostot suoraan Topo GPS: ään napauttamalla Valikko > Lisää > Tuo tiedosto päänäytössä alla olevan kuvan mukaisesti.

Reittipisteiden muokkaaminen Topo GPS

Napauta Valikko > Lisää > Tuo tiedosto tuodaksesi tiedoston.

Vaihtoehtoisesti voit napauttaa Valikko > Reittipisteet > Lisää > Tuo tiedosto. Tiedostojen sovellus avataan. Täällä voit valita pilvitallennustilan, kuten iCloud, Dropbox, OneDrive tai Google Drive. Sitten voit selata tiedostojasi ja valita tuotavat tiedostot.

Jos reittipisteet on tuotu onnistuneesti, palaat pääkarttanäytölle ja kartta zoomataan tuotuihin reittipisteisiin. Reittipisteiden näytössä (Valikko > Reittipisteet) kaikki tuodut reittipisteet löytyvät vasta luodusta kansiosta.

Geodata-tiedoston tuominen iMessagesta selitetään erillisessä osassa.