Reittipisteiden lataaminen

Jos haluat ladata laitteellesi tallennettuja reittipisteitä kartalle, sinun on ensin avattava reittipisteiden näyttö. Voit avata reittipisteiden näytön painamalla valikossa”Reittipisteitä”. Esimerkki reittipisteiden näytöstä näkyy alla:

Reittipisteiden lataaminen Topo GPS

Reittipisteiden näyttö (Valikko > Reittipisteet).

Reittipisteiden näytössä näkyy luettelo reittipisteistä, jotka on tallennettu paikallisesti laitteeseen. Vasemmalla puolella on kuvattu reittipisteen kuvake, tässä tapauksessa punainen ympyrä. Sen vieressä näet otsikon. Otsikon alapuolelta löydät tietoa sijainnista ja luomispäivästä. Jos painat luettelossa olevaa kohdetta, vastaava reittipiste ladataan kartalle ja palaat karttanäytölle.

Esimerkkinä lataamme nyt reittipisteen ’Waypoint A’. Kun olet painanut reittipisteluettelossa ”Reittipiste A” -kohtaa, palaat karttaan ja tilanne on seuraava:

Reittipisteiden lataaminen Topo GPS

Reittipiste ’Waypoint A’ on ladattu kartalle.

Kuvassa näkyy, että kartassa näkyy reittipiste, jossa on punainen ympyrä kuvake ja otsikko. Jos napautat reittipisteiden kuvaketta, voit tarkastella reittipisteen tiedot -näyttöä.

Kartalle ladatut reittipisteet saavat reittipisteen näytössä harmaan taustavärin. Alla on esimerkki:

Reittipisteiden lataaminen Topo GPS

Harmaa taustaväri osoittaa, että reittipiste ”Reittipiste A” on ladattu kartalle.

On myös mahdollista ladata useita reittipisteitä kartalle kerralla. Tämä selitetään yksityiskohtaisesti osassa:ref:ss-waypoints-select. Yhteenveto: avaa valintatila painamalla reittipisteen kohdetta pitkään reittipisteiden näytössä. Valitse seuraavaksi muut halutut reittipisteet napauttamalla niitä. Lataa sitten valitut reittipisteet kartalle painamalla näytön alareunassa olevaa Kartta-painiketta.

Seuraavassa osassa selitämme, kuinka reittipisteet poistetaan kartalta.

Päällekkäiset reittipisteet

Jos lähellä toisiaan on kaksi reittipistettä, kuvakkeet voivat olla päällekkäisiä, kun niitä loitontaa tarpeeksi pitkälle. Sen sijaan Topo GPS näyttää vain viimeisimmän lisätyn reittipisteen ja toista reittipistettä ei näytetä. Taustalla oleva toinen reittipiste näkyy vain, jos zoomaat tarpeeksi pitkälle. Jos reittipisteet eivät näy, kun niitä suurennetaan maksimaalisesti, voit yrittää laajentaa kartan suurinta sallittua zoomausta Topo GPS -asetuksissa.