Waypoints selecteren

In het waypointsscherm (Menu > Waypoints) kunt u waypoints selecteren en een van de volgende acties uitvoeren op de geselecteerde waypoints:

 • Geselecteerde waypoints verwijderen

 • Geselecteerde waypoints naar een map verplaatsen

 • Geselecteerde waypoints exporteren

 • Geselecteerde waypoints op de kaart laden

 • Icoon van geselecteerde waypoints wijzigen

 • Geselecteerde waypoints van de kaart verwijderen

Het selecteren van waypoints is vergelijkbaar met het selecteren van routes.

Selectiescherm openen

Als u op de knop ‘Meer’ rechtsboven in het waypointsscherm drukt, wordt een menu weergegeven zoals in de onderstaande afbeelding.

Waypoints selecteren Topo GPS

Het meer menu van het waypointsscherm.

Druk op ‘Selecteer’ in het menu om het selectiescherm te openen. Het is ook mogelijk om het selectiescherm te openen door lang op een item in de lijst met waypoints te drukken. Dat item wordt dan meteen geselecteerd. Hieronder ziet u een voorbeeld van het selectiescherm:

Waypoint selectiescherm Topo GPS

Het selectiescherm waarin u waypoints kunt selecteren.

Waypoints selecteren

Als u een waypoint wilt selecteren, tikt u op een waypoint item in het selectiescherm. Er verschijnt een vinkje en de achtergrond van het waypoint item wordt grijs om aan te geven dat deze is geselecteerd. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven waarin twee waypoints zijn geselecteerd:

Twee geselecteerde waypoints Topo GPS

Twee geselecteerde waypoints.

De titel van het selectiescherm geeft aan hoeveel items er zijn geselecteerd. U kunt een waypoint deselecteren door op een geselecteerd waypoint te tikken. Als u alle waypoints in de lijst wilt selecteren, moet u linksboven op ‘Alle’ drukken. Om terug te keren naar het gebruikelijke waypointsscherm moet u op ‘Annuleren ‘drukken.

Een actie uitvoeren

Als u een selectie hebt gemaakt, kunt u een actie uitvoeren met een van de knoppen in de werkbalk onderaan het scherm. De knoppen op de werkbalk zijn van links naar rechts:

 • Prullenbakknop: Als u op deze knop drukt, wordt er een pop-up gevraagd of u de geselecteerde waypoints van uw apparaat wilt verwijderen (en iCloud indien ingeschakeld). Als u op ‘Verwijderen’ drukt, worden de geselecteerde waypoints verwijderd.

 • Mapknop: Als u op deze knop drukt, wordt er een scherm met de mappenstructuur geopend. U kunt een map selecteren en de geselecteerde waypoints worden verplaatst naar een nieuwe map.

 • Exporteerknop: Als u op deze knop drukt, wordt de exporteer pop-up weergegeven. In deze pop-up kunt u het soort gegevens selecteren dat moet worden geëxporteerd en de exportinstellingen wijzigen. Als u in de exporteerpop-up op ‘Exporteren’ drukt, worden de geselecteerde waypoints geëxporteerd. Er wordt nog een pop-up met apps en acties weergegeven. Als u op een app of actie tikt, wordt het resultaat van de export afgehandeld door de app of actie.

 • Kaartknop: Als u op deze knop drukt, worden de geselecteerde waypoints op de kaart geladen. De kaart zoomt automatisch naar de geselecteerde waypoints en u wordt teruggestuurd naar de kaart.

 • Meer knop: Als u op de knop Meer in de onderste werkbalk drukt, verschijnt er een menu waaruit u de volgende acties kunt kiezen:

  • Haal van kaart: Als u op deze knop drukt, worden de geselecteerde waypoints van de kaart verwijderd.

  • Verander icoon: Als u op deze knop drukt, wordt het waypointiconenscherm geopend. U kunt op een icoon in dit scherm drukken om het icoon van de geselecteerde waypoints te wijzigen.

Als voorbeeld laden we nu de twee geselecteerde waypoints uit het voorbeeld hierboven op de kaart door op het kaarticoon te drukken. Het kaartscherm verschijnt en de kaart wordt ingezoomd op de twee geselecteerde waypoints zoals u kunt zien in de onderstaande afbeelding:

Waypoints selecteren Topo GPS

De waypoints ‘Goal A’ en ‘Stonehenge’ zijn op de kaart geladen.