Waypoints laden

Als u waypoints die op uw apparaat op de kaart zijn opgeslagen op de kaart wilt laden, moet u eerst het waypointsscherm openen. U kunt het waypointsscherm openen door op ‘Waypoints’ in het menu te drukken. Hieronder wordt een voorbeeld van het waypointsscherm weergegeven:

Waypoints laden Topo GPS

Het waypointsscherm (Menu > Waypoints).

Het waypointsscherm toont de lijst met waypoints die lokaal op uw apparaat zijn opgeslagen. Aan de linkerkant is het icoon van het waypoint afgebeeld, in dit geval een rode cirkel. Daarnaast zie je de titel. Onder de titel vindt u informatie over de locatie en de aanmaakdatum. Als u op een item in de lijst drukt, wordt het bijbehorende waypoint op de kaart geladen en keert u terug naar het kaartscherm.

Als voorbeeld zullen we nu het waypoint ‘Hunebed D27’ laden. Nadat u op het item ‘Hunebed D27’ hebt gedrukt in de waypointlijst, gaat u terug naar de kaart en zal de situatie als volgt zijn:

Waypoints laden Topo GPS

Het waypoint ‘Hunebed D27’ is op de kaart geladen.

In de afbeelding kunt u zien dat er een waypoint op de kaart wordt weergegeven met een rood cirkelpictogram en een titel. Als u op het icoon van een waypoint tikt, kunt u het waypointdetailsscherm bekijken.

Waypoints die op de kaart worden geladen, krijgen een grijze achtergrondkleur in het waypointsscherm. Hieronder ziet u een voorbeeld:

Waypoints laden Topo GPS

De grijze achtergrondkleur geeft aan dat het waypoint ‘Hunebed D27’ op de kaart is geladen.

Het is ook mogelijk om meerdere waypoints tegelijk op de kaart te laden. Dit wordt in detail uitgelegd in de sectie Waypoints selecteren. Samengevat: druk op ‘Meer (cirkel met drie stippen) > Selecteer’ rechtsboven in het waypointsscherm om de selectiemodus te openen. Selecteer vervolgens de gewenste waypoints door erop te tikken. Druk vervolgens op de knop ‘Kaart’ onderaan het scherm om de geselecteerde waypoints op de kaart te laden.

In de volgende sectie leggen we uit hoe je waypoints van de kaart kunt verwijderen.