Waypoints importeren

Het is mogelijk om waypoints in Topo GPS te importeren in de volgende bestandsindelingen: gpx, kml/kmz, csv en geojson. Bestanden van dit type kunnen ook worden geïmporteerd als ze worden gecomprimeerd in een zip-bestand.

Om waypoints te importeren kunt u proberen op een bestandsicoon te tikken. Meestal verschijnt er een scherm waarin u een app kunt kiezen. U moet dan ‘Open met Topo GPS’ of ‘Kopieer naar Topo GPS’ tikken en het bestand wordt geïmporteerd in Topo GPS.

U kunt ook het waypointsscherm openen in Topo GPS (Menu > Waypoints) en tikken op Meer > Bestand importeren. Vervolgens wordt de app bestanden geopend. Hier kunt u een cloudopslag selecteren, zoals iCloud, Dropbox, OneDrive of Google Drive. Vervolgens kunt u door uw bestanden bladeren en de bestanden selecteren die uw wilt importeren.

Als de waypoints succesvol zijn geïmporteerd, keert u terug naar het hoofdkaartscherm en wordt de kaart ingezoomd op de geïmporteerde waypoints. In het waypointsscherm (Menu > Waypoints) zijn alle geïmporteerde waypoints te vinden in een nieuw aangemaakte map.

Hoe u een geodatabestand vanuit iMessage importeert, wordt in een aparte sectie uitgelegd.