Routes selecteren

In het tabblad ‘Routes’ van het routesscherm kunt u routes selecteren en een van de volgende acties uitvoeren op de geselecteerde routes:

 • Geselecteerde routes verwijderen

 • Geselecteerde routes naar een map verplaatsen

 • Geselecteerde routes exporteren

 • Geselecteerde routes op de kaart laden

 • Geselecteerde routes van de kaart verwijderen

Het selecteren van routes is vergelijkbaar met het selecteren van waypoints.

Selectiescherm openen

Als u op de knop ‘Meer’ rechtsboven op het tabblad ‘Routes’ drukt, wordt een menu weergegeven zoals in de onderstaande afbeelding.

Routes selecteren Topo GPS

Het menu Meer van het tabblad Routes.

Druk op ‘Selecteer’ in het menu om het selectiescherm te openen. Het is ook mogelijk om het selectiescherm te openen door lang op een item in de lijst met routes te drukken. Dat item wordt dan meteen geselecteerd. Hieronder ziet u een voorbeeld van een selectiescherm:

Route selectiescherm Topo GPS

Het selectiescherm waarin u routes kunt selecteren.

Route selecteren

Als u een route wilt selecteren, tikt u op een routeitem in het selectiescherm. Er verschijnt een vinkje en de achtergrond van het item wordt grijs om aan te geven dat deze is geselecteerd. Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven waarin twee routes zijn geselecteerd:

Twee geselecteerde routes Topo GPS

Twee geselecteerde routes.

De titel van het selectiescherm geeft aan hoeveel items er zijn geselecteerd. U kunt een route deselecteren door op een geselecteerde route te tikken. Als u alle routes in de lijst wilt selecteren, moet u linksboven op ‘Alle’ drukken. Om terug te keren naar het gebruikelijke routesscherm moet je op ‘Annuleren ‘drukken.

Een actie uitvoeren

Als u een selectie hebt gemaakt, kunt u een actie uitvoeren met een van de knoppen in de werkbalk onderaan het scherm. De knoppen op de werkbalk zijn van links naar rechts:

 • Prullenbakknop: Als u op deze knop drukt, wordt er in een pop-up gevraagd of u de geselecteerde routes van uw apparaat wilt verwijderen (en iCloud indien ingeschakeld). Als u op ‘Verwijderen’ drukt, worden de geselecteerde routes verwijderd.

 • Mapknop: Als u op deze knop drukt, wordt er een scherm met de mappenstructuur geopend. U kunt een map selecteren en de geselecteerde routes worden verplaatst naar deze map.

 • Exporteerknop: Als u op deze knop drukt, wordt de exporteerpop-up weergegeven. In deze pop-up kunt u het soort gegevens selecteren dat moet worden geëxporteerd en de exporteerinstellingen wijzigen. Als u in de exporteerpop-up op ‘Exporteren’ drukt, worden de geselecteerde routes geëxporteerd. Er wordt nog een pop-up met apps en acties weergegeven. Als u op een app of actie tikt, wordt het resultaat van het exporteren afgehandeld door de app of actie.

 • Kaartknop: Als u op deze knop drukt, worden de geselecteerde routes op de kaart geladen. De kaart zoomt automatisch in op de geselecteerde routes en u keert terug naar de kaart.

 • Meer knop: Als u op de knop Meer in de onderste werkbalk drukt, verschijnt er een menu waaruit u de volgende acties kunt kiezen:

  • Haal van kaart: Als u op deze knop drukt, worden de geselecteerde routes van de kaart verwijderd.