Δρομολόγια εισαγωγής

Σε αυτή την ενότητα εξηγείται πώς να εισάγετε μια διαδρομή από ένα αρχείο γεωδεδομένων, από ένα url.

Εισαγωγή διαδρομών από αρχεία γεωδεδομένων

Είναι δυνατή η εισαγωγή διαδρομών στο Topo GPS στις ακόλουθες μορφές αρχείων: gpx, kml/kmz, geojson και ozi explorer αρχεία κομμάτι κομμάτι (plt). Τα αρχεία αυτών των τύπων μπορούν επίσης να εισαχθούν εάν είναι συμπιεσμένα σε ένα αρχείο zip.

Για να εισαγάγετε μια διαδρομή, μπορείτε να προσπαθήσετε να πατήσετε ένα εικονίδιο αρχείου. Τις περισσότερες φορές θα εμφανιστεί ένας επιλογέας εφαρμογών. Μερικές φορές πρέπει να μετακινηθείτε στη λίστα εφαρμογών ή να πατήσετε Περισσότερα για να βρείτε το “Topo GPS”. Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσετε «Άνοιγμα με Topo GPS” ή «Αντιγραφή στο Topo GPS” και το αρχείο θα εισαχθεί στο Topo GPS.

Εναλλακτικά μπορείτε να ανοίξετε την καρτέλα «Δρομολόγια» της οθόνης διαδρομών. Στη συνέχεια, πατήστε Περισσότερα > Εισαγωγή αρχείου. Στη συνέχεια, θα ανοίξει η εφαρμογή αρχείων. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ένα χώρο αποθήκευσης στο cloud, όπως το iCloud, το Dropbox, το OneDrive ή το Google Drive. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιηγηθείτε στα αρχεία σας και να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να εισαγάγετε.

Εάν οι διαδρομές εισήχθησαν με επιτυχία, θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη και ο χάρτης θα μεγεθύνει στις διαδρομές που έχουν εισαχθεί. Τα εισαγόμενα δρομολόγια θα αποθηκευτούν στη συσκευή σας και μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα «Διαδρομές» της οθόνης διαδρομών.

Πώς να εισαγάγετε ένα αρχείο γεωδεδομένων από το iMessage εξηγείται σε ξεχωριστή ενότητα.

Εισαγωγή διαδρομής από url

Αν πατήσετε μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα url σε ένα αρχείο γεωδεδομένων, μπορείτε να το αντιγράψετε στον πίνακα επικόλλησης σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε την οθόνη διαδρομών και επιλέξτε την καρτέλα «Δρομολόγια». Πατήστε “Περισσότερα > Εισαγωγή URL” για να ανοίξετε την οθόνη εισαγωγής URL. Εδώ μπορείτε να επικολλήσετε το URL σας. Στη συνέχεια, πατήστε «Εισαγωγή» για να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL.

Εάν οι διαδρομές εισήχθησαν με επιτυχία, θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη και ο χάρτης θα μεγεθύνει στις διαδρομές που έχουν εισαχθεί. Τα εισαγόμενα δρομολόγια θα αποθηκευτούν στη συσκευή σας και μπορείτε να τα βρείτε στην καρτέλα «Διαδρομές» της οθόνης διαδρομών.

Εισαγωγή διαδρομών από κοινού από χρήστες του Topo GPS

Για να εισαγάγετε διαδρομές που μοιράζονται άλλοι χρήστες του Topo GPS, ανοίξτε πρώτα την :ref:`οθόνη διαδρομών <sec-routes-screen>`και επιλέξτε την καρτέλα «Κοινή χρήση». Η οθόνη των κοινόχρηστων διαδρομών θα εμφανιστεί όπως στο παρακάτω παράδειγμα:

Εισαγωγή κοινόχρηστης διαδρομής Topo GPS

Η οθόνη κοινόχρηστων διαδρομών.

Η οθόνη κοινές διαδρομές εμφανίζει διαδρομές που είναι αποθηκευμένες στο διακομιστή Topo GPS και από κοινού από άλλους χρήστες Topo GPS. Μπορείτε να αναζητήσετε, να :ref:`φιλτράρετε <ss-route-filter>`και να :ref:`ταξινομήσετε <ss-route-sort>`αυτές τις διαδρομές όπως ακριβώς μπορείτε με τις αποθηκευμένες διαδρομές σας. Η εφαρμογή ενός φίλτρου μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε για παράδειγμα διαδρομές ποδηλάτων κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία σας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα:

Εισαγωγή κοινόχρηστης διαδρομής Topo GPS

Αναζήτηση ποδηλατικών διαδρομών ελάχιστου μήκους 10 χιλιομέτρων γύρω από την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Αν πατήσετε έναν τίτλο διαδρομής στη λίστα, θα εισαχθεί αμέσως και θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη. Μπορείτε να πατήσετε μακριά σε ένα στοιχείο ή να πατήσετε «Επιλογή» στην επάνω δεξιά γωνία για να μπείτε στη λειτουργία επιλογής. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε πολλές διαδρομές και να τις εισαγάγετε ταυτόχρονα.

Αν πατήσετε το κουμπί πληροφοριών (i) δίπλα σε μια διαδρομή θα ανοίξει η οθόνη λεπτομερειών διαδρομής μιας κοινόχρηστης διαδρομής. Μερικές φορές θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη λήψη όλων των δεδομένων διαδρομής. Ένα παράδειγμα φαίνεται παρακάτω.

Λεπτομέρειες διαδρομής οθόνη κοινόχρηστη διαδρομή Topo GPS

Η οθόνη λεπτομερειών διαδρομής μιας κοινόχρηστης διαδρομής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα < “(previous) and” > κουμπιά “” (επόμενο) στην κάτω γραμμή εργαλείων για να περιηγηθείτε στη λίστα των κοινόχρηστων διαδρομών. Αν θέλετε να εισαγάγετε μια συγκεκριμένη διαδρομή, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Εισαγωγή» στην επάνω δεξιά γωνία.