Διεύθυνση πυξίδας

Μια κατεύθυνση πυξίδας είναι μια γραμμή ορισμένου μήκους από ένα συγκεκριμένο σημείο σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ή να διαβάσετε χειροκίνητα μια κατεύθυνση πυξίδας χρησιμοποιώντας το χάρακα χάρτη. Αυτός είναι συνήθως ο ταχύτερος τρόπος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να :ref:`εισάγετε μια κατεύθυνση πυξίδας χειροκίνητα <ss-compass-direction-enter>`ή να διαβάσετε την :ref:`κατεύθυνση της πυξίδας σε μια διαδρομή <ss-compass-direction-route>`όπως εξηγείται παρακάτω.

Μη αυτόματη εισαγωγή μιας κατεύθυνσης πυξίδας

Για να προσθέσετε μια κατεύθυνση πυξίδας στο χάρτη, πατήστε Μενού > Αναζήτηση και επιλέξτε την καρτέλα «Κατεύθυνση πυξίδας» πάνω από το πληκτρολόγιο.

Η οθόνη κατεύθυνσης πυξίδας θα εμφανιστεί όπως στο παρακάτω σχήμα:

Είσοδος κατεύθυνση πυξίδας Topo GPS

Η οθόνη κατεύθυνσης πυξίδας.

Στην οθόνη κατεύθυνσης πυξίδας μπορείτε στη συνέχεια να εισαγάγετε τα ακόλουθα πράγματα:

  • Από: Εδώ μπορείτε να ορίσετε το σημείο εκκίνησης της κατεύθυνσης της πυξίδας. Τις περισσότερες φορές είναι η τρέχουσα θέση σας. Αν πατήσετε αυτό το πεδίο, μπορείτε να εισάγετε μια άλλη τοποθεσία ή συντεταγμένες.

  • Απόσταση: Εδώ μπορείτε να εισάγετε το μήκος της κατεύθυνσης πυξίδας στις εμφανιζόμενες μονάδες.

  • Γωνία: Εδώ μπορείτε να εισάγετε τη γωνία σε σχέση με το πραγματικό βόρειο ή μαγνητικό βορρά. Εάν δεν εισαγάγετε μια τιμή, χρησιμοποιείται η τιμή της κατεύθυνσης στην οποία κατευθύνετε τη συσκευή σας. Αυτή η τιμή εμφανίζεται σε ανοιχτόχρωμο χρώμα ως σύμβολο κράτησης θέσης σε αυτό το πεδίο.

  • Βορράς: Εδώ μπορείτε να ορίσετε το είδος του βορρά στην οποία αναφέρεται η γωνία. Εάν εισάγετε μια ανάγνωση μιας πυξίδας, ίσως θέλετε να την ρυθμίσετε σε μαγνητικό βορρά, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί μια σωστή διόρθωση μαγνητικής απόκλισης.

  • Περιγραφή: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μια περιγραφή.

Αν έχετε εισάγει όλες τις τιμές, μπορείτε να πατήσετε «Save”. Η κατεύθυνση της πυξίδας θα αποθηκευτεί και μπορεί να βρεθεί πίσω στην οθόνη διαδρομών. Θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη και η κατεύθυνση της πυξίδας θα εμφανίζεται ως διαδρομή στο χάρτη.

Για παράδειγμα δημιουργούμε τώρα μια κατεύθυνση πυξίδας 5000 m με κατεύθυνση 45 μοιρών σε σχέση με τον πραγματικό βορρά. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στο παρακάτω σχήμα:

Είσοδος κατεύθυνση πυξίδας Topo GPS

Μια κατεύθυνση πυξίδας προστέθηκε στο χάρτη.

Εάν χρησιμοποιείτε οδηγίες πυξίδας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ενεργοποιήσετε το πραγματικό βόρειο βέλος. Αυτό είναι ένα βέλος στην κύρια οθόνη που δείχνει την κατεύθυνση του αληθινού βορρά στο χάρτη.

Η κατεύθυνση προς την οποία ταξιδεύετε μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο ταμπλό.

Βρίσκοντας μια κατεύθυνση πυξίδας σε μια διαδρομή

Για να βρείτε μια κατεύθυνση πυξίδας, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τους δείκτες πορείας διαδρομής στις ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαδρομή προς ένα σημείο, για παράδειγμα με το μέσο μεταφοράς «Crow fly».

Εάν το κάνετε αυτό και επιστρέψετε στην κύρια οθόνη, η διαδρομή με την κατεύθυνση της πυξίδας εμφανίζεται στο χάρτη. Ένα παράδειγμα παρουσιάζεται παρακάτω:

Η εύρεση κατεύθυνση πυξίδας Topo GPS

Βρίσκοντας κατεύθυνση πυξίδας.

Στο παραπάνω παράδειγμα, σχεδιάσαμε μια διαδρομή «Fly Crow» από την τρέχουσα θέση μας στο Knowle Hill. Στη διαδρομή εμφανίζονται οι δείκτες πορείας διαδρομής. Από αυτούς τους δείκτες μπορούμε να δούμε ότι πρέπει να ταξιδέψουμε σε 80 μοίρες σε σχέση με τον αληθινό βορρά για να φτάσουμε από την τρέχουσα θέση μας στο Νόουλ Χιλ.