Αναζήτηση διευθύνσεων και τοποθεσιών

Για να αναζητήσετε διευθύνσεις και μέρη πρέπει πρώτα να ανοίξετε την οθόνη αναζήτησης μέσω Μενού > Αναζήτηση. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα «Διεύθυνση» πάνω από το πληκτρολόγιο.

Θα εμφανιστεί μια οθόνη στην οποία μπορείτε να εισαγάγετε διευθύνσεις και τοπωνύμια.

Φόρτωση ενός αποτελέσματος αναζήτησης

Για παράδειγμα θα εισάγουμε τώρα την πόλη “Alton” στο πλαίσιο αναζήτησης. Κατά την πληκτρολόγηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα εμφανιστούν στη λίστα κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Ψάχνοντας την πόλη «Alton»

Για να μπορέσετε να βρείτε διευθύνσεις ή μέρη πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η αναζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας υπηρεσίας της Apple.

Αν πατήσετε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης στη λίστα, θα φορτωθεί στο χάρτη ως σημείο αναφοράς και θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη. Ένα παράδειγμα παρουσιάζεται παρακάτω:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Το αποτέλεσμα αναζήτησης “Alton” έχει φορτωθεί στο χάρτη.

Στις ρυθμίσεις (Μενού > Περισσότερα > Ρυθμίσεις) μπορείτε να ελέγξετε αν τα χρησιμοποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης αποθηκεύονται αυτόματα ως σημείο αναφοράς. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση δεν είναι να αποθηκεύετε αυτόματα για να μην γεμίζετε τη λίστα με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα αναζήτησης ως σημείο αναφοράς, μπορείτε να το πατήσετε για να ανοίξετε την οθόνη λεπτομερειών σημείου αναφοράς. Εκεί μπορείτε να πατήσετε «Αποθήκευση» κάτω δεξιά για να αποθηκεύσετε το αποτέλεσμα αναζήτησης.

Φόρτωση όλων των αποτελεσμάτων αναζήτησης

Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση σε μια λέξη-κλειδί, όπως για παράδειγμα «Pub”. Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη λίστα εξαρτώνται από την περιοχή που είναι ορατή αυτήν τη στιγμή στην οθόνη του χάρτη. Αν κάνετε αναζήτηση για Pub και ο χάρτης έχει μεγεθύνει σε Alton, μόνο παμπ κοντά στο Alton θα εμφανιστούν, όπως στο παρακάτω σχήμα:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Ψάχνοντας για «παμπ» στο Άλτον.

Αν πατήσετε ένα μόνο αποτέλεσμα αναζήτησης, θα φορτωθεί στο χάρτη. Μπορείτε επίσης να φορτώσετε όλα τα αποτελέσματα, πατώντας το πλήκτρο “Αναζήτηση” στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης. Αυτό απεικονίζεται στο παρακάτω σχήμα:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Όλα βρέθηκαν παμπ κοντά στο Άλτον.

Φόρτωση επιλογής αποτελεσμάτων αναζήτησης

Αν τώρα αναζητήσετε το «Εστιατόριο», θα εμφανιστεί μια λίστα με εστιατόρια στο Alton, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σχήμα:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Ψάχνω ένα εστιατόριο στο Άλτον.

Αν θέλετε να φορτώσετε μόνο μερικά από τα αποτελέσματα στο χάρτη, θα πρέπει να πατήσετε πολύ σε ένα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μια οθόνη επιλογής θα εμφανιστεί όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Επιλογή αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Σε αυτήν την οθόνη επιλογής μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλά αποτελέσματα αναζήτησης πατώντας τα. Στο παραπάνω παράδειγμα έχουν επιλεγεί τα εστιατόρια «Ινδικό Μίφτα» και «Το Twisted Teacup». Αν πατήσετε «Εμφάνιση στο χάρτη» κάτω δεξιά, τα επιλεγμένα αντικείμενα θα φορτωθούν στο χάρτη, όπως φαίνεται παρακάτω:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Δύο επιλεγμένα αποτελέσματα αναζήτησης έχουν φορτωθεί στο χάρτη.

Αφαίρεση αποτελεσμάτων αναζήτησης από το χάρτη

Για να καταργήσετε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης από το χάρτη, πατήστε το αποτέλεσμα αναζήτησης για να ανοίξετε την οθόνη λεπτομερειών σημείου αναφοράς. Στη συνέχεια, πατήστε «Κατάργηση από το χάρτη» στο επάνω μέρος της οθόνης. Για να καταργήσετε ταυτόχρονα όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης από το χάρτη, πατήστε Μενού > Αναζήτηση. Επιλέξτε την καρτέλα «Διεύθυνση» και πατήστε Περισσότερα (επάνω δεξιά) > Κατάργηση όλων από το χάρτη.

Λεπτομέρειες αποτελεσμάτων αναζήτησης

Αν θέλετε να δείτε τις λεπτομέρειες ενός αποτελέσματος αναζήτησης, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί info (i) στη δεξιά πλευρά του τίτλου στη λίστα με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η οθόνη λεπτομερειών σημείου ενός αποτελέσματος αναζήτησης.

Αναζήτηση με ιστορικό αναζήτησης

Οι αναζητήσεις σας θα αποθηκευτούν στο ιστορικό αναζήτησης. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις.

Εάν το πεδίο αναζήτησης είναι κενό, το ιστορικό αναζήτησης θα εμφανιστεί κάτω από το πεδίο αναζήτησης. Ένα παράδειγμα εμφανίζεται παρακάτω:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Εάν το πεδίο αναζήτησης είναι κενό, θα εμφανιστεί το ιστορικό αναζήτησης.

Αν πατήσετε ένα αποτέλεσμα από το ιστορικό, θα γίνει αναζήτηση και τα αποτελέσματά του θα τοποθετηθούν στο χάρτη.

Για παράδειγμα, είναι πλέον εύκολο να αναζητήσετε παμπ σε άλλη θέση. Απλά μετακινήστε το χάρτη και πατήστε «Pub» από το ιστορικό αναζήτησης.

Εκκαθάριση ιστορικού αναζήτησης

Μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα αποτελέσματα από το ιστορικό αναζήτησης πατώντας το κουμπί «Εκκαθάριση» στη δεξιά πλευρά της ετικέτας «Ιστορικό αναζήτησης».

Είναι επίσης δυνατό να αφαιρέσετε μεμονωμένα αποτελέσματα από το ιστορικό αναζήτησης. Κάντε μια διαφάνεια προς τα αριστερά με ένα δάχτυλο σε ένα στοιχείο που πρέπει να αφαιρεθεί. Θα εμφανιστεί ένα κουμπί διαγραφής, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα:

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Κατάργηση ενός αποτελέσματος αναζήτησης από το ιστορικό αναζήτησης.

Αν πατήσετε το κόκκινο κουμπί «Διαγραφή», το στοιχείο θα αφαιρεθεί από το ιστορικό αναζήτησης.

Ρυθμίσεις αναζήτησης

Στην οθόνη ρυθμίσεων (Μενού > Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Αποτελέσματα αναζήτησης) δύο επιλογές είναι σημαντικές για την αναζήτηση διευθύνσεων και τοποθεσιών.

Αναζήτηση διεύθυνσης Topo GPS

Ρυθμίσεις που σχετίζονται με την αναζήτηση στην οθόνη ρυθμίσεων (Μενού > Περισσότερα > Ρυθμίσεις).

  • Αποθήκευση ως σημείο αναφοράς: Εάν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, τα αποτελέσματα αναζήτησης που φορτώνονται στο χάρτη θα αποθηκευτούν αυτόματα ως σημείο αναφοράς και θα εμφανιστούν στην οθόνη σημείων αναφοράς. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν θα αποθηκευτούν ως σημείο αναφοράς.

  • Αποθήκευση ιστορικού: Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα αποθηκευτούν στο ιστορικό αναζήτησης. Εάν αυτές οι ρυθμίσεις είναι απενεργοποιημένες, τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν θα αποθηκευτούν. Το ιστορικό αναζήτησης θα εμφανιστεί εάν δεν εισαχθεί κείμενο στο πλαίσιο αναζήτησης.