Dela rutter med Topo GPS

Du kan dela en rutt med Topo GPS så att den kan importeras av andra Topo GPS-användare. Endast rutter som du själv har registrerat eller planerat kan delas.

Delade rutter, inklusive foton, är synliga för alla Topo GPS-användare och kan i framtiden vara tillgängliga på en webbsida.

Om du vill dela en rutt med Topo GPS trycker du på exportikonen längst ned på ruttinformationsskärmen.

Välj sedan ’Geodata’ i popup-fönstret för export och tryck på ’Exportera’ för att exportera rutten. Ett delningsfönster visas där du kan välja appar, som i exemplet nedan:

Dela en rutt med Topo GPS

Popup-fönstret Dela när du exporterar en rutt.

Tryck på Dela med Topo GPS i popup-fönstret Dela. Då visas en ny popup-fönster där du kan bekräfta att dela rutten med Topo GPS.

Dela en rutt med Topo GPS

Dela med Topo GPS-pop-up

Om du trycker på ”Dela” i denna popup kommer rutten att delas med Topo GPS och kommer att vara synlig för andra användare på skärmen ”Delade rutter (Meny > Rutter > Delade rutter).

Dela en rutt med Topo GPS

Rutten Denny trä delades med Topo GPS

Ändra delad rutt

Om du vill ändra en delad rutt måste du redigera den på enheten och dela den igen.

Ta bort delad rutt

Om du av misstag delade en rutt och vill ta bort den delade rutten öppnar du först ruttinformationsskärmen för den delade rutten. Detta kan göras via knappen Rutt > Sparade rutter > Info-knappen bredvid ett objekt, eller genom att trycka på ruttlinjen för en laddad rutt på huvudskärmen. Sedan på skärmen för ruttinformation, tryck på titelavsnittet precis under kartan för att öppna skärmen för ytterligare ruttinformation. Om du bläddrar ner hittar du en knapp ”Ta bort delad rutt”. Om du trycker på den och bekräftar borttagningen kommer rutten att tas bort från Topo GPS-servern. Det visas inte längre på skärmen för delade rutter.

Om detta inte lyckas kan du också skicka ett meddelande till support@topo-gps.com.