Reitit tallen

Kun tallennat reittiäsi, kaikki vierailusi kohteet kerätään. Jos tallennus on valmis, voit tallentaa sijainnit reittinä.

Jos haluat tallentaa reitin, varmista, että Topo GPS saa käyttöoikeuden täsmälliseen sijaintiin, kun käytät sovellusta iOS-asetuksissa.

Tallenteen aloittaminen

Jos haluat aloittaa reitin tallennuksen, sinun on avattava reittien näyttö ja valitse välilehti ”Recordd”. Esimerkki on alla:

Tallenna näyttö Topo GPS

Reitin tallennusruutu.

Reitit-näytön ”Record” -välilehdessä voit aloittaa reitin tallennuksen napauttamalla ”Record reitti” -painiketta.

Vaihtoehtoisesti voit myös aloittaa reitin tallentamisen :ref:`päänäytöstä <sec-main-screen>`napauttamalla :ref:`tietueen ajastinta <ss-rec-timer>`koontinäytössä. Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa sinulta kysytään, haluatko aloittaa tallennuksen alla olevassa esimerkissä:

Tallenna näyttö Topo GPS

Reitin tallennuksen aloittaminen kojelaudasta.

Jos napautat Käynnistä-painiketta, reitin tallennus käynnistetään.

Reitin tallennus

Jos olet aloittanut tallennuksen ja palaat päänäyttöön, näet, että kartalla näkyy punainen viiva, jos liikut. Tämä punainen viiva ilmaisee liikkeesi. Esimerkki näkyy alla olevassa kuvassa:

Tallennusreitti Topo GPS

Tallenna reitti. Punainen viiva ilmaisee liikkeesi.

Koontinäytön tietueen ajastin ilmaisee tallennusajan. Yllä olevassa kuvassa tämä on 0h17m. Jos napautat ajastinta, voit lopettaa tallennuksen.

Kojelaudan ennätysetäisyysmittari kertoo tallennetun reitin pituuden. Yllä olevassa esimerkissä tämä on 778 m. Jos napautat tietueetäisyysmittaria, kartta zoomataan tallennettuun reittiin.

Voit muokata tietuerivin väriä, leveyttä ja läpinäkyvyyttä asetuksissa.

Tallennuksen aikana voit lukita laitteen turvallisesti tai vaihtaa toiseen sovellukseen. Tämä ei keskeytä tallennusta. Näytön yläreunassa näkyy, että Topo GPS käyttää sijaintiasi taustalla. Joissakin laitteissa kello saa sinisen taustan, toisissa laitteissa koko tilarivi muuttuu siniseksi. Jos napautat sinistä kelloa tai sinistä tilapalkkia, palaat Topo GPS -järjestelmään.

Jos napautat pääkartan tallennetun reitin riviä, tietueen näyttö avataan. Voit tarkastella reaaliaikaista korkeus- ja nopeusprofiilia. Voit tarkastella profiileja yksityiskohtaisemmin napauttamalla näitä profiileja .

Jos olet ladannut yhden tai useamman reitin kartalle, voit tallentaa reitin samanaikaisesti. Alla on esimerkki:

Tallennusreitti Topo GPS

Reitin tallentaminen ja näyttäminen.

Sininen viiva ilmaisee kuormitetun reitin, jonka pituus on 1,9 km, punainen viiva kirjatun reitin, jonka pituus on 778 m.

Reitin tallentaminen maksaa huomattavan määrän energiaa, joten tarkista säännöllisesti akun taso tallennettaessa reittiä varmistaaksesi, että virta ei lopu. Keskeytä tai viimeistele tallennus, jos et enää liiku.

Tallennuksen lopettaminen

Voit lopettaa reitin tallennuksen napauttamalla tietueen ajastinta koontinäytössä tai napauttamalla ”Lopeta tallentaminen” tietueen näytössä. Tietueen näyttö voidaan avata napauttamalla tallennetun reitin viivaa kartalla ja valitsemalla tietue-välilehti reitit-näytöstä.

Näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa pyydetään pysäyttämään tallennus, kuten alla olevassa esimerkissä:

Pysäytä reitin tallennus Topo

Reitin tallennuksen lopettaminen.

Jos painat ”Pysäytä”, tallennus päättyy ja näyttöön tulee näyttö, jossa voit tallentaa tallennetun reitin.

Tauko tallennus

Jos painat ”Keskeytä” ponnahdusikkunassa, joka tulee näkyviin :ref:`reitin tallennuksen lopettamisen <ss-route-record-end>`yhteydessä, tallennus keskeytetään.

Kojelaudan tietueen ajastin asetetaan asetukseksi ”—: —” tauon aikana. :REF: `tietueetäisyysmittari näyttää tallennetun etäisyyden, kuten näet alla:

Reitin tallennuksen pysäyttäminen Topo GPS

Reitin tallennus keskeytetään, mikä näkyy ennätyskellosta ja tallennusetäisyysmittarista.

Käynnistä tallennus

Jos haluat käynnistää keskeytetyn tallennuksen uudelleen, napauta tallennusajastinta tai ”Käynnistä tallennus uudelleen” -painiketta tallennusnäytön yläosassa. Seuraava ponnahdusikkuna tulee näkyviin:

Tallennetun reitin uudelleenkäynnistys Topo GPS

Reitin tallennuksen käynnistäminen uudelleen.

Jos painat Käynnistä uudelleen, tallennusta jatketaan. Jos painat ”Pysäytä”, reitin tallennus on valmis ja sinulle annetaan mahdollisuus tallentaa tallennettu reitti.

Tallennuksen tallentaminen

Jos olet lopettanut reitin tallennuksen , näyttöön tulee näyttö, jossa voit tallentaa tallennetun reitin. Alla on esimerkki:

Tallennettu reitti Topo GPS

Tallennetun reitin tallentaminen.

Tässä näytössä voit myöhemmin syöttää otsikon, tekijän ja kuvauksen.

Reitin alku- ja maalipaikan perusteella tehdään automaattinen ehdotus reitin nimikettä varten. Tämä ehdotus näkyy otsikkokentässä, jos et kirjoita otsikkoa itse. Jos et kirjoita otsikkoa, ehdotusta käytetään reitin tallennuksessa.

Jotta automaattinen otsikkoehdotus toimisi oikein, asetuksissa olisi otettava käyttöön vaihtoehto ”Osoitteet - Etsi automaattisesti ”.

Jos painat otsikon oikeanpuoleisessa reunassa ”>”, voit lisätä URL-osoitteen.

Jos painat tekijän oikealla puolella ”>”, voit lisätä yhteystiedot sekä tekijänoikeus- ja lisenssitiedot. Jos tallennat reitin myös tekijä ja tekijänoikeustiedot tallennetaan tulevaa käyttöä varten. Jos tallennat tai suunnittelet uutta reittiä, samat tekijä- ja tekijänoikeustiedot täytetään jo. Siksi sinun ei tarvitse syöttää näitä tietoja uudelleen tallennettaessa seuraavaa tallennettua reittiä.

Voit muuttaa reitityyppiä painamalla reititystyyppikenttää. Jos tallennat reitin, käytössä olevaa reitityyppiä käytetään seuraavan tallennetun reitin ehdotuksena. Jos esimerkiksi tallennat vain polkupyörien reitit, sinun on määritettävä reitin tyyppi vain kerran.

Reittipisteet, jotka näkyvät tällä hetkellä kartalla, voidaan sisällyttää reittiin asetuksella ”Sisällytä reittipisteet”. Jos napautat tätä asetusta, voit muuttaa sitä. Voit valita, sisältyykö kaikki kartalla olevat reittipisteet, reittipisteet reitin lähellä, eikä reittipisteitä. Jos valitset reittipisteet lähellä reittiä, voit määrittää reittipisteiden maksimaalisen etäisyyden reitille. Ole varovainen, kun asetat tämän asetuksen kaikkiin reittipisteisiin, koska se saattaa aiheuttaa reittipisteiden lisäämisen, jotka ovat kaukana tavoista ja siten merkityksettömiä reitin kannalta.

Jos olet valmis syöttämään kentät, voit tallentaa tallennetun reitin painamalla ”Tallenna” oikeassa yläkulmassa. Jos et halua tallentaa reittiä, voit painaa ”Peruuta” vasemmassa yläkulmassa.

Reitti tallennetaan kansioon, joka on tällä hetkellä avattu reitit-näytön reitit-välilehdessä.

Kun olet tallentanut tallennetun reitin, näyttöön tulee ponnahdusikkuna, jossa kysytään, haluatko jakaa reitin Topo GPS:n tai toisen sovelluksen kanssa (napauta Lisää). Jos et halua jakaa tallennettua reittiä, voit napauttaa Peruuta.

Jos valitset Topo GPS, voit jakaa reittisi muiden Topo GPS -käyttäjien kanssa, jotta he voivat tuoda tallennetun reitin.

Tallennetun reitin voi myös jakaa myöhemmin.

Näyttöön tuleva näyttö on reitin tiedot -näyttö. Voit ladata tallennetun reitin kartalle napauttamalla tämän näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Näytä kartalla -painiketta.

Tallennetun reitin voi myös ladata kartalle myöhemmin.