Reittiprofiilit

Kun korkeustiedot ovat käytettävissä, voit löytää korkeus- tai korkeusprofiilin vierittämällä alas reitin tiedot -näytössä. Kun ajoitustiedot ovat saatavilla, voit myös löytää nopeuden ja etäisyyden profiilin reittitiedot -näytöstä. Kun tallennat reitin, voit avata tietueen näytön napauttamalla reitin reittiviivaa. Sieltä löytyy myös korkeutta ja nopeusprofiilia. Kun suunnittelet reittiä, voit nähdä suunnitellun reitin korkeusprofiilin napauttamalla ”Kokonaisnousu” -merkintää.

Reittiprofiilit reitin yksityiskohdissa näytössä Topo GPS

Esimerkki korkeus-, nopeus- ja etäisyysprofiileista reitin yksityiskohdissa näytössä.

Sekä korkeus- että korkeusprofiili ovat korkeusprofiileja. Korkeus on laitteen korkeus suhteessa keskimääräiseen merenpinnan tasoon. Korkeus on maanpinnan korkeus suhteessa keskimääräiseen merenpintaan, ja se on useimmiten johdettu digitaalisesta korkeusmallista. Jos joku kävelee maassa, korkeus on suunnilleen yhtä suuri kuin korkeus. Mutta jos joku lentää, korkeus ja korkeus ovat erilaiset.

Voit avata profiilinäytön napauttamalla profiilia reittitiedot-näytössä.

Alla kiekotetaan vain korkeusprofiili, muut profiilit näyttävät muita tietoja, mutta niiden profiilinäytöt toimivat samalla tavalla.

Esimerkki korkeusprofiilin näytöstä on esitetty alla olevassa kuvassa:

Korkeusprofiili Topo GPS

Reitin korkeusprofiili tarkemmin

Korkeusprofiilinäyttö sisältää kuvaajan ja tiedot. Kuvaaja sisältää osoittimen, jota voit vetää ympäri lukeaksesi arvon profiilista. Asettamalla kaksi sormea profiiliin ja siirtämällä ne pois toisistaan voit lähentää profiilia nähdäksesi lisätietoja. Jos olet zoomattu, voit myös siirtää profiilia yhdellä sormella. Voit zoomata, laita kaksi sormea profiiliin ja siirrä niitä toisiaan kohti.

Alareunassa voit valita välilehtien ”Tiedot” ja ”kartta”. Esimerkissä, jonka yläpuolella on ”Tiedot” -välilehti. Tämä antaa yksityiskohtaisia tietoja korkeusprofiilista, kuten ”Kokonaisnousu”, ”keskimääräinen nousuaste” ja ”Kokonaislaskeutuminen”.

Jos valitset välilehden ”Kartta”, reitin kartta näytetään yhdessä korkeusprofiilin kanssa, kuten alla olevassa esimerkissä näkyy:

Korkeusprofiili Topo GPS

Reitin korkeusprofiili, jossa on reitin kartta

Osoittimen sijainti kaaviossa näkyy kartalla vihreällä pisteellä. Jos vedät vihreää pistettä reittiä pitkin, myös korkeusprofiilin osoitin liikkuu. Tällä tavoin löydät helposti mielenkiintoisia kohtia korkeusprofiilista kartalla.

Jos napautat ”Lisää”, voit muuttaa vaaka-akselia. Voit valita ”Etäisyys”, ”Kesto” ja ”Aika”. Alla on esimerkki, jossa näytetään aika vaaka-akselilla:

Korkeusprofiili Topo GPS

Reitin korkeusprofiili ajan funktiona.

Jos napautat yläreunassa olevaa vientikuvaketta, voit viedä ja jakaa korkeusprofiilin PDF-muodossa.