Reittien tuottaminen

Oletetaan, että haluat kävellä tai pyöräillä tietyn pituisen reitin tietystä pisteestä. :ref:`Reitin suunnittelua <sec-route-plan>`voisi yrittää, ja kokeilulla ja erehdyksessä päädyt todennäköisesti mukavaan, halutun pituiseen edestakaiseen reittiin. Tällaisessa tilanteessa voisi kuitenkin olla paljon helpompaa antaa Topo GPS:n tuottaa sinulle reitin.

Reitin luominen on edestakaisen reitin automaattinen luominen. Ainoat tulot ovat lähtökohta, haluttu pituus ja kuljetusvälineet.

Jos haluat luoda reitin, avaa ensin ”Luo” -välilehti reitit-näytössä. Reitti luodaan välittömästi, kuten alla olevassa esimerkissä:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Reitin sukupolven näyttö, jossa on luotu reitti.

Luotu reitti näkyy kartalla.

Kartan vihreä kohta on reitin alku- ja päätepiste. Painamalla pitkään vihreää pistettä, voit vetää sen toiseen paikkaan kartalla. Heti uudesta paikasta syntyy uusi reitti.

Alareunassa oleva liukusäädin määrittää reitin halutun pituuden. Haluttu pituus näkyy liukusäätimen oikealla puolella. Jos siirrät liukusäädintä, luodaan uusi reitti. Luodun reitin todellinen pituus näkyy liukusäätimen yläpuolella. Yllä olevassa esimerkissä haluttu pituus on 7 kilometriä, mutta syntyvän reitin todellinen pituus on 7,7 kilometriä. Haluttu ja todellinen pituus, eivät aina vastaa täsmälleen.

Todellisen pituuden vieressä näet reittien kokonaisnousun. Jos napautat sitä, voit tarkastella luodun reitin korkeusprofiilia .

Liukusäätimen alapuolella on kuljetusvälineen painike. Yllä olevassa esimerkissä se on asetettu jalankulkijalle. Jos napautat tätä painiketta, voit vaihtaa kuljetusvälineen esimerkiksi polkupyöräksi.

Alareunassa on ”Luo” -painike. Jos napautat sitä, luot uuden reitin. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat luoda toisen reitin, mutta et halua muuttaa lähtökohtaa tai haluttua pituutta.

Alla olevassa esimerkissä olemme naputtaneet ”Luo painike” luodaksemme uuden reitin samasta pisteestä:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Toinen reitti syntyy.

Selvästi juuri luotu reitti on erilainen kuin ensimmäinen reitti. Painamalla useita kertoja luontipainiketta voit luoda reittejä, kunnes löydät haluamasi reitin.

Esimerkkinä muutamme nyt halutun pituuden 50 kilometriin. Uusi pidempi reitti luodaan, kuten alla olevasta esimerkistä näet:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Syntyy reitti, jonka haluttu pituus on 50 kilometriä.

Jos napautat ”Tallenna” reitinmuodostusnäytön oikeassa yläkulmassa, luotu reitti tallennetaan laitteellesi, ladataan kartalle ja palaat päänäyttöön. Alla näet edellä mainittujen esimerkkien ensimmäisen luodun reitin tallentamisen tuloksen:

Reitin sukupolvi Topo GPS

Luotu reitti tallennettiin ja ladattiin pääkartalle.