Lastausreitit

Jos haluat ladata reitin kartalle, sinun on ensin avattava reittien näyttö napauttamalla kojelaudan reittipainiketta . Valitse sitten välilehti ”Reitit” alareunassa, jotta paikallisesti tallennetut reitit näkyvät.

Esimerkki näkyviin tulevasta reititinäytöstä näkyy alla:

Reitit näyttö Topo GPS

Esimerkki Reitit-näytön Reitit-välilehdestä.

Reitittien näytössä näkyy luettelo reiteistä. Yllä olevassa esimerkissä on kolme: Lake District Walk, Midhurst Fields ja Gower Hike.

Suoraan reittien otsikkojen alapuolella näet reittityypin ja reitin pituuden. Jos reitti on tallennettu, myös aika näkyy. Lisäksi näytetään, kuinka kaukana reitti on nykyisestä sijainnistasi.

Jos haluat ladata reitin kartalle, sinun on napautettava ensisijaisen reitin otsikkoa.

Esimerkkinä ladataan nyt reitti ”Gower Hike”. Tulos on esitetty alla olevassa kuvassa.

Kuormausreitti Topo GPS

Reitti ”Gower Hike” on ladattu kartalle.

Kartta liikkuu ja zoomaa automaattisesti niin, että koko reitti näkyy kartalla. Sininen viiva osoittaa reitin. Valkoiset nuolet sinisellä viivalla osoittavat reitin suunnan. Reittiviivan pyöreät etäisyysmerkit kertovat reitillä reitin etäisyyden.

Kojelaudan oikeassa yläkulmassa oleva 13,5 kilometriä kertoo kaikkien tällä hetkellä kartalle ladattujen reittien pituuden summan. Tätä varten käytetään symbolia ”rte”.

Jos haluat nähdä reitin tarkemmin, voit zoomata karttaa.

Voit muuttaa reittirivin väriä, leveyttä ja läpinäkyvyyttä asetuksissa.

Jos avaat reittien näytön uudelleen, näet, että ”Gower Hike” -reitti on saanut harmaan taustavärin, kuten alla olevassa esimerkissä:

Reitin kuormitus Topo GPS

Reittiruudussa näkyy, että reitti ’Gower Hike’ on ladattu kartalle.

Harmaa taustaväri reittien näytössä osoittaa, että reitti ladataan tällä hetkellä kartalle.

Kartalle on myös mahdollista ladata useita reittejä. Tästä voi olla hyötyä, jos haluat yhdistää tai vertailla eri reittejä. Jos napautat reittinäytössä toista reittiä, se lisätään kartalle, aivan kuten ensimmäinen ladattu reitti. Reittiviivan väri on erilainen kuin ensimmäinen reitti.

On myös mahdollista ladata useita reittejä kerralla. Ota käyttöön valintanäyttö Reitit-välilehdessä, valitse haluamasi reitit ja napauta karttakuvaketta alareunassa työkalurivillä.

Seuraavassa osassa kerrotaan, miten reitti poistetaan kartalta.