Tuontireitit

Tässä osiossa kerrotaan, miten reitti tuodaan geodata-tiedostosta, URL-osoitteesta.

Reittien tuominen geodata-tiedostoista

On mahdollista tuoda reittejä Topo GPS: ssä seuraavissa tiedostomuodoissa: gpx, kml/kmz, geojson ja ozi explorer -raitatiedostot (plt). Tämäntyyppisiä tiedostoja voidaan tuoda myös, jos ne on pakattu zip-tiedostoon.

Voit tuoda reitin, jota voit yrittää napauttaa tiedostokuvaketta. Useimmiten sovelluksen poimija tulee näkyviin. Joskus sinun on selattava sovellusluetteloa tai napauta Lisää löytääksesi Topo GPS. Napauta sitten ’Avaa Topo GPS’ tai ’Kopioi Topo GPS’, ja tiedosto tuodaan Topo GPS -järjestelmään.

Vaihtoehtoisesti voit avata reititinäytön Reitit-välilehden. Napauta sitten Lisää > Tuo tiedosto. Sitten tiedostosovellus avataan. Täältä voit valita pilvitallennustilan, kuten iCloudin, Dropboxin, OneDriven tai Google Driven. Tämän jälkeen voit selata tiedostoja ja valita tuotavat tiedostot.

Jos reitit on tuotu onnistuneesti, palaat päänäyttöön ja kartta zoomataan tuotuihin reitteihin. Tuodut reitit tallennetaan laitteeseesi, ja ne löytyvät :ref:`reitit-näytön <sec-routes-screen>`Reitit-välilehdestä.

Geodata-tiedoston tuominen iMessagesta selitetään erillisessä osassa.

Reitin tuominen URL-osoitteesta

Jos painat pitkään geodata-tiedoston URL-osoitetta, voit kopioida sen taittopöydälle. Avaa sitten reitit-näyttö ja valitse välilehti ’Reititit’. Avaa URL-tuontinäyttö napauttamalla Lisää > Tuo URL-osoite. Täällä voit liittää URL-osoitteen. Tuo sitten URL-osoite napauttamalla ”Tuo”.

Jos reitit on tuotu onnistuneesti, palaat päänäyttöön ja kartta zoomataan tuotuihin reitteihin. Tuodut reitit tallennetaan laitteeseesi, ja ne löytyvät :ref:`reitit-näytön <sec-routes-screen>`Reitit-välilehdestä.

Topo-GPS-käyttäjien yhteisten reittien tuominen

Jos haluat tuoda :ref:`muiden Topo GPS -käyttäjien jakaman <sec-routes-share-topo-gps>`reitin, avaa ensin :ref:`reitit-näyttö <sec-routes-screen>`ja valitse välilehti ”Jaa”. Jaetut reitit -näyttö näytetään kuten alla olevassa esimerkissä:

Jaetun reitin tuominen Topo GPS

Jaetut reitit -näyttö.

Jaetut reitit -näytössä näkyvät reitit, jotka on tallennettu Topo-GPS-palvelimelle ja jotka ovat muiden Topon GPS-käyttäjien jakamia. Voit etsiä, :ref:`suodattaa <ss-route-filter>`ja :ref:`lajitella <ss-route-sort>`näitä reittejä aivan kuten tallennettujen reittien avulla. Suodattimen avulla voit löytää esimerkiksi polkupyöräreitit nykyisen sijaintisi läheisyydestä, kuten alla olevassa esimerkissä:

Jaetun reitin tuominen Topo GPS

Etsiminen polkupyöräreitit minimaalinen 10 km pituus noin nykyisen sijaintisi.

Jos napautat reitin otsikkoa luettelossa, se tuodaan välittömästi ja palaat päänäyttöön. Voit napauttaa kohdetta pitkään tai siirtyä valintatilaan napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa ”Valitse”. Sitten voit valita useita reittejä ja tuoda ne kerralla.

Jos napautat reitin vieressä olevaa tietopainiketta (i), jaetun reitin reittitiedot-näyttö avataan. Joskus kestää muutaman sekunnin ennen kuin kaikki reittitiedot ladataan. Alla on esimerkki.

Reitin tiedot näytön jaettu reitti Topo GPS

Reitin tiedot jaetun reitin näytöstä.

Voit < ’(previous) and’ > selata jaettujen reittien luetteloa alareunassa olevilla ’’ (seuraava) painikkeilla. Jos haluat tuoda tietyn reitin, voit napauttaa oikeassa yläkulmassa olevaa ”Tuo” -painiketta.