Reittien valinta

Reitit-näytön Reitit-välilehdessä voit valita reitit ja suorittaa jonkin seuraavista toimista valituilla reiteillä:

 • Poista valitut reitit

 • Siirrä valitut reitit kansioon

 • Valittujen reittien

 • Lataa valitut reitit kartalla

 • Poista valitut reitit kartalta

Reittien valitseminen on samanlainen kuin reittipisteiden valitseminen.

Valintanäytön avaaminen

Jos painat Reitit-välilehden oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta ”Lisää”, näyttöön tulee valikko, kuten alla olevassa kuvassa.

Reittien valinta Topo GPS

Reitit-välilehden enemmän valikkoa.

Avaa valintanäyttö painamalla ”Valitse” valikossa. Valintaruudun voi avata myös painamalla pitkään reitiluettelon kohdetta. Tämä kohde valitaan sitten välittömästi. Alla on esimerkki valintanäytöstä:

Reitin valintanäyttö Topo GPS

Valintanäyttö, jossa voit valita reitit.

Reitin valitseminen

Jos haluat valita reitin, napauta reitin kohdetta valintanäytössä. Valintamerkki tulee näkyviin ja reittirivin tausta muuttuu harmaaksi sen osoittamiseksi, että se on valittu. Alla näkyy esimerkki, jossa kaksi reittiä valitaan:

Kaksi valittua reittiä Topo GPS

Kaksi valittua reittiä.

Valintanäytön otsikko näyttää, kuinka monta kohdetta on valittu. Voit poistaa reitin valinnan napauttamalla valittua reittiä. Jos haluat valita kaikki reitit luettelosta, sinun on painettava ”Kaikki” vasemmassa yläkulmassa. Jos haluat palata tavallisten reittien näyttöön, sinun on painettava Peruuta.

Toiminnon suorittaminen

Jos olet tehnyt valinnan, voit suorittaa toiminnon yhdellä näytön alareunassa olevan työkalurivin painikkeista. Työkalurivin painikkeet ovat vasemmalta oikealle:

 • Roskakori: Jos painat tätä painiketta, ponnahdusikkuna kysyy, haluatko poistaa valitut reitit laitteestasi (ja iCloudin, jos se on käytössä). Jos painat ”Poista”, valitut reitit poistetaan.

 • Kansio-painike: Jos painat tätä painiketta, avautuu kansiapuun sisältävä näyttö. Voit valita kansion ja valitut reitit siirretään uuteen kansioon.

 • Vienti-painike: Jos painat tätä painiketta, vientiponnahdusikkuna tulee näkyviin. Tässä ponnahdusikkunassa voit valita vietävät tiedot ja muuttaa vientiasetuksia. Jos painat vienti-ponnahdusikkunassa Vie, valitut reitit viedään. Toinen ponnahdusikkuna, jossa on sovelluksia ja toimintoja, näytetään. Jos napautat sovellusta tai toimintoa, viennin tulos hoidetaan sovelluksella tai toiminnolla.

 • Karttapainike: Jos painat tätä painiketta, valitut reitit ladataan kartalle. Kartta zoomataan automaattisesti valittuihin reitteihin ja palaat kartalle.

 • Lisäpainike: Jos painat alimman työkalurivin lisäpainiketta, näyttöön tulee valikko, josta voit valita seuraavat toiminnot:

  • Poista kartalta: Jos painat tätä painiketta, valitut reitit poistetaan kartalta.