Reittipisteiden valitseminen

Reittipisteiden näytössä (Valikko > Reittipisteet) voit valita reittipisteitä ja suorittaa jonkin seuraavista toimista valituilla reittipisteillä:

 • Poista valitut reittipisteet

 • Siirrä valitut reittipisteet kansioon

 • Valittujen reittipisteiden vieminen

 • Lataa valitut reittipisteet kartalla

 • Valittujen reittipisteiden kuvakkeen muuttaminen

 • Poista valitut reittipisteet kartalta

Reittipisteiden valitseminen on samanlainen kuin reittien valitseminen.

Valintanäytön avaaminen

Jos painat reittipisteiden näytön oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta ”Lisää”, näyttöön tulee valikko, kuten alla olevassa kuvassa.

Reittipisteiden valitseminen Topo GPS

Reittipisteiden näytön enemmän valikko.

Avaa valintanäyttö painamalla ”Valitse” valikossa. Valintanäyttö on mahdollista avata myös painamalla pitkään reittipisteen luettelossa olevaa kohdetta. Tämä kohde valitaan sitten välittömästi. Alla on esimerkki valintanäytöstä:

Reittipisteen valintanäyttö Topo GPS

Valintanäyttö, jossa voit valita reittipisteitä.

Reittipisteiden valitseminen

Jos haluat valita reittipisteen, napauta reittiriviä valintanäytössä. Valintamerkki tulee näkyviin, ja reittirivin tausta muuttuu harmaaksi osoittaakseen, että se on valittu. Esimerkki, jossa kaksi reittipistettä valitaan, näkyy alla:

Kaksi valittua reittipistettä Topo GPS

Kaksi valittua reittipistettä.

Valintanäytön otsikko näyttää, kuinka monta kohdetta on valittu. Voit poistaa reittipisteen valinnan napauttamalla valittua. Jos haluat valita kaikki reittipisteet luettelosta, sinun on painettava ”Kaikki” vasemmassa yläkulmassa. Jos haluat palata tavalliseen reittipisteiden näyttöön, sinun on painettava ”Peruuta”.

Toiminnon suorittaminen

Jos olet tehnyt valinnan, voit suorittaa toiminnon yhdellä näytön alareunassa olevan työkalurivin painikkeista. Työkalurivin painikkeet ovat vasemmalta oikealle:

 • Roskakori: Jos painat tätä painiketta, ponnahdusikkuna kysyy, haluatko poistaa valitut reittipisteet laitteestasi (ja iCloudin, jos se on käytössä). Jos painat ”Poista”, valitut reittipisteet poistetaan.

 • Kansio-painike: Jos painat tätä painiketta, avautuu kansiapuun sisältävä näyttö. Voit valita kansion ja valitut reittipisteet siirretään uuteen kansioon.

 • Vienti-painike: Jos painat tätä painiketta, vientiponnahdusikkuna tulee näkyviin. Tässä ponnahdusikkunassa voit valita vietävät tiedot ja muuttaa vientiasetuksia. Jos painat vienti-ponnahdusikkunassa Vie, valitut reittipisteet viedään. Toinen ponnahdusikkuna, jossa on sovelluksia ja toimintoja, näytetään. Jos napautat sovellusta tai toimintoa, viennin tulos hoidetaan sovelluksella tai toiminnolla.

 • Karttapainike: Jos painat tätä painiketta, valitut reittipisteet ladataan kartalle. Kartta zoomataan automaattisesti valittuihin reittipisteisiin ja sinut palautetaan kartalle.

 • Lisäpainike: Jos painat alimman työkalurivin lisäpainiketta, näyttöön tulee valikko, josta voit valita seuraavat toiminnot:

  • Poista kartalta: Jos painat tätä painiketta, valitut reittipisteet poistetaan kartalta.

  • Muuta kuvaketta: Jos painat tätä painiketta, reittipisteen kuvakkeet -näyttö avataan. Voit muuttaa valittujen reittipisteiden kuvaketta painamalla tässä näytössä olevaa kuvaketta.

Esimerkkinä ladataan nyt kaksi valittua reittipistettä yllä olevasta esimerkistä kartalla painamalla karttakuvaketta. Näyttöön tulee karttanäyttö ja kartta zoomataan kahteen valittuun reittipisteeseen, kuten alla olevassa kuvassa näkyy:

Reittipisteiden valitseminen Topo GPS

Reittipisteet ”tavoite A ja ”Stonehenge” on ladattu kartalle.