Reittipisteiden etsiminen

Reittipisteiden näytössä (Valikko > Reittipisteet) voit etsiä reittipisteitä syöttämällä avainsanoja hakupalkkiin. Lisäksi voit lajitella reittipisteitä eri tavoin.

Reittipisteiden etsiminen avainsanoilla

Jos kirjoitat avainsanan reittipisteen näytön yläosassa olevaan hakupalkkiin, näytetään vain reittipisteitä, joiden avainsana on sen otsikossa, kuvauksessa, katukuvassa, kaupungissa, maakunnassa, kahden merkin iso-maatunnuksessa tai postinumerossa. Etsintä on tunteeton tapaus. Jos haet kansiosta, näytetään myös kaikki jälkeläisten kansioiden hakutulokset. Jos suodatin on käytössä, haku rajoittuu suodatettuihin reittipisteisiin.

Reittipistehaku Topo GPS

Etsimällä ’Stone’

Reittipisteiden lajittelu

Hakupalkin alapuolella olevan kansio/suodatinpalkin alapuolella nykyinen lajittelutapa näkyy keskellä. Jos napautat lajittelupainiketta, voit muuttaa nykyistä lajittelutapaa seuraavien välillä:

 • Mukautettava järjestys: Reittipisteet lajitellaan muokattavissa järjestyksessä. Jos et muuttanut tilausta manuaalisesti, viimeisimmät lisätyt reittipisteet ovat päällä.

 • Lähin päälle: Reittipisteet lajitellaan niiden etäisyyden mukaan nykyiseen sijaintiin, lähin on päällä.

 • Uusin päälle: Reittipisteet lajitellaan niiden luomisajan mukaan, uusin on päällä.

 • Vanhimmat päälle: Reittipisteet lajitellaan niiden luomisajan mukaan, vanhin on päällä.

 • Viimeisimpänä päivitetty päälle: Reittipisteet lajitellaan sen mukaan, milloin niitä viimeksi muutettiin, reittipiste, jota viimeksi muutettu on päällä.

 • Vähiten hiljattain päivitetty päälle: Reittipisteet lajitellaan sen mukaan, mihin aikaan niitä viimeksi vaihdettiin, reittipiste, joka vaihdettiin pisimpään menoon on päällä.

 • Aakkosjärjestyksessä: Reittipisteet lajitellaan aakkosjärjestyksessä.

Reittipistelajittelu Topo GPS

Reittipisteiden lajittelu etäisyydestä nykyiseen sijaintiin.

Reittipisteiden suodatus

On myös mahdollista suodattaa reittipisteitä sijainnista ja kuvakkeen lajista. Ota suodatin käyttöön napauttamalla reittipisteiden näytössä olevaa suodatinpainiketta (oikeassa reunassa olevan hakupalkin alapuolella). Jos suodatin on käytössä, suodatinpainikkeella on sininen tausta, kuten alla olevassa kuvassa. Jos suodatin on poistettu käytöstä, vain suodatinpainikkeen reuna on sininen, kuten yllä olevassa kuvassa.

Reittipisteellä käytössä oleva suodatin Topo GPS

Suodatin on käytössä.

Yllä olevassa kuvassa näet esimerkin käytössä olevasta suodattimesta. Vasemmanpuoleisen hakupalkin alapuolella näet kuvauksen aktiivisesta suodattimesta. Tässä reittipisteet suodatetaan sijaintiin, vain reittipisteet 100 km: n säteellä nykyisestä sijainnista näytetään. Jos napautat suodattimen kuvausta, voit muokata nykyistä suodatinta. Jos haluat poistaa suodattimen käytöstä, napauta suodatinpainiketta.

Suodatus sijaintiin

Jos haluat suodattaa reittipisteet sijainnilla, ota suodatin käyttöön napauttamalla suodatinpainiketta. Muokkaa nykyistä suodatinta napauttamalla suodattimen kuvausta. Näyttöön tulee seuraava näyttö, jossa voit muuttaa nykyistä suodatinta:

Reittipistesuodatin, joka muokkaa Topo GPS

Suodattimen muokkaaminen.

Osassa ”Reittipisteen sijainti” voit muuttaa sijaintisuodattimen ominaisuuksia. Liukusäädintä voidaan siirtää määrittämään näytettyjen reittipisteiden enimmäisetäisyys tiettyyn pisteeseen. Liukusäätimen alapuolella piste näkyy. Yllä olevassa esimerkissä tämä on nykyinen sijainti. Jos napautat sitä, voit muuttaa nykyisen pisteen:

 • Kaikkialla: Paikalla ei ole suodatusta.

 • Nykyinen sijainti: Vain reittipisteet tietyn etäisyyden päässä nykyisestä sijainnista näytetään.

 • Kartan näkyvä osa: Reittipisteiden näytössä näkyvät vain reittipisteet, jotka ovat pääkartan tällä hetkellä näkyvän osan rajoissa.

 • Mukautettu sijainti: Jos kirjoitat mukautetun sijainnin tai koordinoit vain reittipisteen tietyn etäisyyden sisällä syötetystä sijainnista näytetään.

Suodatus kuvakkeella

Jos haluat suodattaa reittipisteet sijainnilla, ota suodatin käyttöön napauttamalla suodatinpainiketta. Muokkaa nykyistä suodatinta napauttamalla suodattimen kuvausta. Ota suodatinmuokkausnäytön alareunassa suodatus käyttöön kuvakkeella:

Reittipistehaku Topo GPS

Kuvakkeen suodatus on käytössä.

Yllä olevassa kuvassa kuvakkeen suodatus on käytössä. Kuvake on asetettu oletuskuvakkeeksi, mikä tarkoittaa, että tämä suodatin näyttää vain reittipisteet, joissa on oletuskuvake. Jos haluat muokata tätä tiettyyn kuvakkeeseen, napauta suodattimen muokkausnäytössä olevaa kuvaketta. Sitten reittipisteen kuvakkeiden näyttö avautuu, josta voit valita toisen kuvakkeen. Alla olevassa esimerkissä olemme valinneet ”Muinainen monumentti” kuvakkeet.

Reittipistehaku Topo GPS

Suodattimen asettaminen ’Muinaisen muistomerkin kuvakkeen’.

Kun suodatusta käytetään kuvakkeessa, reittipisteiden näytössä näkyy vain reittipisteet, joissa on tietty kuvake, kuten alla olevassa kuvassa. Siellä näet vain reittipisteitä, joissa on ”Muinainen monumentti” -kuvake. Jos haluat osoittaa, että kuvake suodatin on aktiivinen, kuvake, johon suodatetaan, näkyy suodattimen kuvauksen vasemmalla puolella olevan hakupalkin alapuolella.

Reittipistehaku Topo GPS

Suodatus ”Muinaisten monumenttien” päälle.