Asigurarea accesibilității hărților offline

Pentru a vă asigura că hărțile sunt accesibile atunci când nu sunteți conectat la internet (offline), puteți face hărțile offline accesibile. Accesibil offline înseamnă că hărțile sunt stocate pe dispozitivul dvs. și că le puteți vizualiza fără o conexiune la internet.

Harta dale

Hărțile din Topo GPS sunt compuse din plăci de hartă. Un număr mic de plăci de hartă este necesar pentru a umple ecranul hărții. Dacă una sau mai multe dintre aceste plăci necesare nu sunt stocate pe dispozitivul dvs., acestea vor fi descărcate automat. Acest lucru reușește numai dacă sunteți conectat la internet.

Dacă sunteți conectat printr-o rețea celulară, descărcarea de dale hartă poate avea loc numai dacă ați activat accesul celular pentru Topo GPS în iOS Settings > Topo GPS. În Topo GPS trebuie să activați Meniu> Mai multe > Setări > Descărcare plăci de hărți> Rețea celulară.

În partea stângă sus a ecranului principal este afișat procentul de plăci de hartă accesibile offline din zona vizibilă în prezent. Acest procent este numărul de plăci accesibile offline la toate nivelurile de zoom în raport cu numărul total de plăci posibile la toate nivelurile de zoom. Un exemplu este prezentat în figura de mai jos:

Efectuarea hărții offline accesibilă Topo GPS

În partea stângă sus a ecranului principal puteți vizualiza procentul zonei vizibile în prezent care este accesibilă offline: 22%

În figura de mai sus procentul de plăci de hartă accesibile offline este de 22%. Privind ecranul hărții, ați putea crede că toate plăcile hărții sunt deja accesibile, deoarece întregul ecran al hărții este acoperit cu plăci. Cu toate acestea, dacă măriți, vor fi încărcate plăci de hartă cu o rezoluție mai mare. Dacă procentul nu este 100%, se poate întâmpla ca atunci când măriți dalele gri sau plăcile neclar să fie afișate în locul plăcilor de hartă cu rezoluție mai mare.

Descărcarea plăcilor de hartă

Dacă atingeți eticheta «Accesibil offline: «în partea stângă sus a ecranului hărții va apărea ecranul de descărcare a hărții. Alternativ, puteți atinge Meniu > Hărți > Descărcare hartă. În ecranul de descărcare a hărții puteți descărca plăci de hartă ale zonei care este vizibilă în prezent pe ecranul hărții.

Un exemplu de ecran de descărcare a hărții este afișat mai jos:

Efectuarea hărții offline accesibilă Topo GPS

Ecranul de descărcare a hărții cu care puteți descărca plăci de hartă.

Pentru a descărca toate dalele hărții din zona curentă, trebuie să apăsați pe „Descărcare”. Cantitatea de MB indică o estimare a dimensiunii descărcării în megaocteți.

Dacă descărcarea plăcilor de hartă a fost pornită, butonul de descărcare arată câte plăci trebuie încă descărcate, după cum puteți vedea mai jos:

Efectuarea hărții offline accesibilă Topo GPS

Descărcarea plăcilor de hartă.

În timp ce descărcați plăci de hartă, procentul accesibil offline va crește la 100%. Puteți anula descărcarea dalelor hărților în orice moment apăsând pe „Opriți descărcarea”.

Dacă așteptați procentul off-line accesibil va deveni 100% automat, ca în figura de mai jos:

Efectuarea hărții offline accesibilă Topo GPS

Zona actuală a fost complet accesibilă offline.

Dacă reveniți la ecranul hărții și nu vă mișcați sau micșorați pe hartă, veți vedea că procentul accesibil offline este de 100%. În acest caz, sunteți sigur că aveți toate plăcile de hartă din zona stocată pe dispozitiv.

Vă recomandăm să descărcați numai zonele de care într-adevăr veți avea nevoie, în loc de regiuni foarte mari. Acest lucru vă va economisi spațiu de stocare și timpul de descărcare. Dacă într-adevăr trebuie să descărcați o zonă foarte mare, uneori ajută la împărțirea descărcării în regiuni mai mici.

În partea de jos a secțiunii „Zona curentă” din ecranul de descărcare a hărții se află butonul „Utilizați rețeaua celulară”. Dacă aţi activat acest comutator, puteţi utiliza reţeaua celulară pentru descărcarea dalelor hărţii. De asemenea, trebuie să acordați permisiunea de a utiliza rețeaua celulară în Setări iOS > Topo GPS. Dacă aceste setări sunt activate și vizualizați o parte a hărții pe care plăcile de hartă nu sunt stocate offline, acestea vor fi descărcate automat prin rețeaua celulară. Dacă ați dezactivat setarea „Utilizați rețeaua celulară”, rețeaua celulară nu va fi utilizată niciodată pentru a descărca dalele hărților. Acest lucru vă poate economisi costurile de transfer de date. S-ar putea întâmpla totuși ca plăcile gri să fie afișate pe hartă dacă nu ați fi făcut accesibile toate plăcile din zonă offline.

În loc să descărcați plăcile de hartă ale unei anumite regiuni, este posibil să descărcați doar plăcile hărții peste care merge un traseu. Pentru aceasta deschideți ecranul cu detaliile rutei unui traseu, derulați în jos până la secțiunea „Dale pe harta curentă” și atingeți „Descărcați”.

Actualizarea dalelor hărții

Uneori, plăcile de hartă actualizate sunt disponibile pentru descărcare. Dacă sunt disponibile plăci de hartă actualizate și le vizualizați în ecranul hărții, acestea vor fi descărcate și actualizate automat.

Puteți actualiza toate plăcile de hartă ale unei anumite zone din ecranul de descărcare a hărții. Pentru aceasta trebuie să apăsați „Descarca (.. MB) «în secțiunea de actualizare a ecranului de descărcare a hărții. Când procentajul actualizat al hărților este egal cu procentul de plăci de hartă accesibile offline, ați actualizat toate plăcile de hartă accesibile offline. Acesta este cazul în figura de mai sus, prin urmare, butonul „Descărcare” s-a schimbat în „Actualizat complet”.

Spațiu de depozitare

Stocarea plăcilor de hartă pe dispozitiv costă spațiu pe disc. În ecranul de descărcare a hărții puteți vedea cât spațiu a fost utilizat.

„Harta curentă” înseamnă stocarea totală a hărții curente complete. Deci, în cazul figurii de mai sus înseamnă că harta completă a Marii Britanii utilizează în prezent 65 MB din spațiul de stocare.

„Toate hărțile” înseamnă stocarea totală a tuturor hărților împreună. Deci, să presupunem că ați stocat și plăci de hartă din Noua Zeelandă și Franța, „Toate hărțile” indică dimensiunea totală utilizată de Franța, Noua Zeelandă și Marea Britanie. În figura de mai sus, aceasta este de 174 MB.

„Gratuit pe dispozitiv” înseamnă cantitatea de spațiu de stocare disponibil pe dispozitiv. În figura de mai sus, aceasta este de 1450 GB (Acesta nu este un iPhone real, ci un iPhone rulat pe un simulator pe MacOS).

Îndepărtarea plăcilor de hartă

Dacă aveți nevoie de spațiu de stocare, puteți elimina plăcile de hartă din partea de jos a ecranului de descărcare a hărții.

Să presupunem că vă întoarceți dintr-o vacanță frumoasă pe Insulele Shetland. Nu aveți de gând să vă întoarceți în viitorul apropiat și nu mai aveți nevoie de hărți. Apoi mutați harta astfel încât numai Insulele Shetland să fie vizibile. Apoi apăsați butonul „Offline accesibil” din partea stângă sus a ecranului pentru a deschide ecranul de descărcare a hărții.

Dacă derulați în partea de jos a ecranului de descărcare a hărții, veți găsi un buton „Eliminați” după cum puteți vedea mai jos:

Efectuarea hărții offline accesibilă Topo GPS

Îndepărtarea plăcilor de hartă.

Prin apăsarea butonului „Elimină” ștergeți toate dalele hărții din zona vizibilă în prezent din ecranul hărții. În exemplul de mai sus, acestea sunt toate plăcile de hartă ale Insulelor Shetland.