Ecran hartă gri

Harta constă din plăci de hartă. Uneori s-ar putea întâmpla ca nu toate plăcile să fie disponibile. Apoi ecranul hărții va fi parțial sau complet gri ca în exemplul de mai jos.

Gri harta Topo GPS

Ecranul hărții este gri, nu este afișată nicio hartă.

Motivul unei hărți gri ar putea fi probleme cu conexiunea la internet sau că ați derulat din regiunea de acoperire.

Probleme legate de conexiunea la Internet

Dacă nu sunteți derulat din regiunea pe care o acoperă harta, ecranul gri este cauzat de probleme de conexiune la internet. În mod normal, plăcile de hartă ar trebui să fie descărcate automat. Uneori, acest lucru nu se va întâmpla, de exemplu dacă aveți doar o conexiune celulară și ați dezactivat descărcarea celulară a plăcilor de hartă.

Pentru a vedea de ce hărțile nu sunt descărcate, atingeți butonul accesibil offline din partea stângă sus a ecranului pentru a deschide ecranul de descărcare a hărții:

Ecran de descărcare a hărții

Ecranul de descărcare a hărții.

În ecranul de descărcare a hărții puteți atinge „Descărcați” și vedeți ce se întâmplă. De asemenea, puteți activa „Utilizați rețeaua celulară” pentru a permite descărcările celulare ale plăcilor de hartă. De asemenea, este posibil să doriți să activați accesul celular pentru Topo GPS în setările iOS. Puteți citi mai multe despre ecranul de descărcare a hărții în secțiune:ref:sec-cache.

Derulat din regiunea de acoperire

Dacă sunteți derulat în afara regiunii pe care o acoperă harta, cel mai adesea va apărea o fereastră pop-up în partea de sus a hărții care vă sugerează să schimbați harta. De asemenea, este posibil să atingeți butonul central de pe tabloul de bord pentru a returna harta în locația dvs. Sau micșorați pentru a afla regiunea de acoperire. Alternativ, puteți schimba harta prin Meniu > Hărți.