Grijs kaartscherm

De kaart bestaat uit kaarttegels. Soms kan het voorkomen dat niet alle tegels beschikbaar zijn. Dan is het kaartscherm gedeeltelijk of volledig grijs zoals in het onderstaande voorbeeld.

Grijze kaart Topo GPS

Het kaartscherm is grijs, er wordt geen kaart weergegeven.

De reden van een grijze kaart kan problemen zijn met de internetverbinding, of dat u uit het gebied dat de kaart omvat bent gescrolled.

Problemen met de internetverbinding

Als u niet uit de regio die de kaart omvat gescrolled bent, wordt het grijze scherm veroorzaakt door problemen met de internetverbinding. Normaal gesproken moeten de kaarttegels automatisch worden gedownload. Soms gebeurt dit niet, bijvoorbeeld als u alleen een mobiele verbinding hebt en u het mobiel downloaden van kaarttegels hebt uitgeschakeld.

Om te zien waarom de kaarten niet worden gedownload, tikt u op de offline toegankelijke knop linksboven in het scherm om het downloadscherm van de kaart te openen:

Downloadscherm voor kaart

Het downloadscherm van de kaart.

In het downloadscherm van de kaart kunt u op ‘Downloaden’ tikken en zien wat er gebeurt. U kunt ook ‘Gebruik mobiel netwerk’ inschakelen om kaarttegels op mobiele wijze te downloaden. U kunt ook mobiele toegang voor Topo GPS inschakelen in de iOS-instellingen. U kunt meer lezen over het scherm voor het downloaden van kaarten in de sectie Kaarten offline beschikbaar maken.

Uit het gedekte gebied gescrolled

Als u uit het gebied dat de kaart omvat bent gescrolled, verschijnt meestal een pop-up boven aan de kaart die suggereert dat u de kaart kunt wijzigen. U kunt ook op de centreer knop op het dashboard tikken om de kaart terug te brengen naar uw locatie. Of zoom uit om het dekkingsgebied terug te vinden. Als alternatief kunt u de kaart wijzigen via Menu > Kaarten.