Pop-up met kaarten

Als u in het menu op ‘Kaarten’ tikt, wordt de kaartenpop-up weergegeven. Een voorbeeld is te zien in de onderstaande figuur:

Kaarten pop-up Topo GPS

De kaarten verschijnen.

Het pop-upvenster met kaarten bevat de volgende items:

  • Zichtbare kaart exporteren: Als u op dit item tikt, verschijnt de exportpop-up. Door geodata te selecteren, kun je de routepunten en routes exporteren die momenteel zichtbaar zijn op het hoofdscherm. Door een kaart te selecteren kunt u een jpg-, png- of pdf-afbeelding van het momenteel zichtbare scherm exporteren. Door ‘Kaart annoteren’ in te schakelen, kun je notities aan deze kaart toevoegen voordat je deze deelt.

  • Overschakelen naar een donker/lichte kaart: U kunt de stijl van de kaart wijzigen in donker of licht. Een donkere stijl kan handig zijn als je’s nachts Topo GPS gebruikt. De stijl kan ook worden gewijzigd in de instellingen via Menu > Meer > Instellingen > Stijlen > Kaart.

  • Legende. Als er een legenda beschikbaar is, wordt de kaartlegenda weergegeven als u op dit item tikt.

  • Kaarten downloaden. Als je op dit item tikt, kun je kaarten downloaden voor offline gebruik.

  • Meer kaarten. Als je op dit item tikt, kun je de kaart wijzigen en extra kaarten kopen.

  • Andere kaarten. De andere kaarten die mogelijk onder de items ‘Meer kaarten’ worden weergegeven, zijn kaarten die ook in het huidige zichtbare gebied kunnen worden gebruikt. Als je erop tikt, wordt de kaart onmiddellijk omgeschakeld naar de gekozen kaart.

De snelste manier om te communiceren met de kaartenpop-up is door op het item ‘Kaarten’ in het menu te tikken, uw vinger op het scherm te houden, het naar het gewenste item in de kaartenpop-up te verplaatsen en het vervolgens los te laten.