Στυλ

Στην ενότητα «Στυλ» των ρυθμίσεων μπορείτε να ορίσετε την εμφάνιση των γραμμών εγγραφής, σχεδίου και διαδρομής. Επιπλέον, μπορείτε να προσδιορίσετε την εμφάνιση του δείκτη θέσης.

Χάρτης

Μπορείτε να ορίσετε το στυλ χάρτη στο Topo GPS σε «Κανονική» ή «Σκοτεινή». Το κανονικό στυλ έχει ανοιχτά χρώματα. Ένα παράδειγμα του στυλ του σκοτεινού χάρτη φαίνεται παρακάτω:

Σκούρος χάρτης Topo GPS

Το στυλ του σκοτεινού χάρτη.

Εάν χρησιμοποιείτε το Topo GPS κατά τη διάρκεια της νύχτας, ίσως θα ήταν καλύτερο να ορίσετε το στυλ χάρτη σε «Dark». Ο χάρτης είναι τότε πολύ πιο σκούρο, καθιστώντας ευκολότερο για τα μάτια σας να κοιτάξουν στην οθόνη. Ο θρύλος του χάρτη είναι επίσης προσαρμοσμένος για σκοτεινή λειτουργία. Σας συνιστούμε να συνδυάσετε τη ρύθμιση στυλ χάρτη «Dark» με τη ρύθμιση εμφάνισης της λειτουργίας «Dark» της συσκευής σας. Στη συνέχεια, επίσης, όλα τα στοιχεία διεπαφής θα έχουν σκούρο φόντο.

Καταγραφή, σχέδιο και γραμμές διαδρομής

Για να αλλάξετε το χρώμα της εγγραφής, του σχεδίου ή της γραμμής διαδρομής, πατήστε το αντίστοιχο στοιχείο στην ενότητα «Στυλ» των ρυθμίσεων. Θα εμφανιστεί μια οθόνη στην οποία μπορείτε να ορίσετε τις ιδιότητες της γραμμής.

Αν πατήσετε γραμμές διαδρομής, θα δείτε ότι υπάρχουν 10 διαφορετικές γραμμές διαδρομής. Η πρώτη γραμμή διαδρομής είναι για την πρώτη φορτωμένη διαδρομή στο χάρτη, η δεύτερη για τη δεύτερη φορτωμένη διαδρομή κ.λπ.

Για παράδειγμα δείχνουμε τώρα κάτω από την οθόνη στην οποία μπορείτε να αλλάξετε τις ιδιότητες γραμμής της καταγεγραμμένης διαδρομής:

Δείκτης θέσης Topo GPS

Αλλαγή των ιδιοτήτων της γραμμής εγγραφής.

Δείκτης θέσης

Ο δείκτης προεπιλεγμένης θέσης έχει κόκκινο χρώμα. Για ορατότητα μπορεί να είναι καλύτερο να αλλάξετε το χρώμα του δείκτη θέσης μερικές φορές. Πατήστε το δείκτη θέσης στην ενότητα «Στυλ» των ρυθμίσεων. Θα εμφανιστεί μια οθόνη με διαθέσιμους δείκτες εναλλακτικής θέσης. Αν πατήσετε ένα δείκτη θέσης, θα αλλάξει.

Παρακάτω βλέπετε ένα παράδειγμα χάρτη με μοβ δείκτη θέσης:

Δείκτης θέσης Topo GPS

Ο δείκτης θέσης ορίστηκε σε μωβ